Konkordato hangi kanunda?

İçindekiler:

  1. Konkordato hangi kanunda?
  2. Konkordato Hukuku nedir?
  3. 7327 sayılı kanun nedir?
  4. Konkordato alacaklılar toplantısı nedir?
  5. Karayolları Trafik Kanunu ne zaman değişti?
  6. Imtiyazlı alacaklar nedir?
  7. Konkordato tasdik edilmesi ne demek?
  8. Konkordatonun kesinleşmesi gerekir mi?
  9. Konkordato haczi durdurur mu?
  10. 2918 sayılı kanun kaç yıl geçerli?

Konkordato hangi kanunda?

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı; 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu hükümleri uyarınca görevlendirilecek konkordato komiserinin nitelikleri, eğitimi, eğitim verecek kurumlar ve eğitimden muaf tutulacaklar ile alacaklılar kurulunun zorunlu olarak oluşturulacağı hâller ve konkordato komiserliği ile ...

Konkordato Hukuku nedir?

Kısaca; borçlunun mahkeme denetimi altında alacaklılar ile anlaşması durumuna konkordato ismi verilmektedir. ... Ayrıca konkordato terimi, literatürde borç anlaşması veya iflas anlaşması olarak da ifade edilmektedir. Konkordato hem adi borçluların hem de iflasa tabi borçluların yararlanabileceği hukuki bir yoldur.

7327 sayılı kanun nedir?

“Ticari ve ekonomik bütünlük arz eden ya da bir bütün hâlinde satıldığı takdirde daha yüksek gelir elde edileceği anlaşılan mal ve haklar ile bu mal ve hakları bünyesinde bulunduran işletmeler bir bütün olarak satılır. Satışta işletmenin devamlılığı ve ekonomiye olan katkısı gözetilir.

Konkordato alacaklılar toplantısı nedir?

Alacaklıların toplantıya daveti için yapılan ilanda gösterilen tarihte ve yerde alacaklılar, borçlunun mali durumunu görüşmek ve konkordato projesini müzakere etmek üzere toplanırlar. Yapılan bu toplantıya konkordato komiseri başkanlık eder ve alacaklılara, borçlunun durumu hakkında hazırladığı raporu sunar.

Karayolları Trafik Kanunu ne zaman değişti?

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU'NUN 90 VE 92'İNCİ MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPAN KANUN YAYIMLANDI. 09.06.2021 tarihinde TBMM Genel Kurul'unda kabul ediilen 7327 İcra ve İflâs Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 19.06.2021 tarihli 31516 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.

Imtiyazlı alacaklar nedir?

İmtiyazlı alacaklar, adi alacaklara göre önce ödenmesi gereken alacaklardır. İmtiyazlı alacaklar İİK'nun 206. maddesinde ve bazı özel kanunlarda düzenlenmiştir. Buradaki imtiyaz, imtiyazlı olanın şahsına değil, alacağa ilişkindir. Bu nedenle alacak devredilmeden imtiyaz hakkının devri mümkün değildir14.

Konkordato tasdik edilmesi ne demek?

Mahkeme tarafından verilen tasdik kararı neticesinde bağlayıcı hale gelen konkordato, kural olarak bütün alacaklılar için bağlayıcıdır. Bu bağlayıcılık, konkordato talebinden önceki bütün alacaklıları kapsadığı gibi, mühlet zarfında konkordato komiserinin onayı olmaksızın doğan bütün alacaklıları da kapsamaktadır.

Konkordatonun kesinleşmesi gerekir mi?

Konkordatonun bağlayıcı hale gelmesi, mahkeme tarafından verilen bu tasdik kararı ile mümkün olur. Bağlayıcılık kural olarak, tasdik kararının verildiği an geçerli olmaya başlayacaktır. Bunun için mahkeme kararının kesinleşmesinin beklenmesi gerekmeyecektir.

Konkordato haczi durdurur mu?

Konkordato sürecinde, amme alacaklarına ilişkin takipler de dâhil olmak üzere, hiçbir takip yapılamaz ve eğer daha önceden başlamış icra takipleri var ise kanun gereği bu takipler durur. ... Kanunda yasaklanan durum, bu ihtiyatî haciz ve tedbir kararının uygulamaya konulamayacağıdır.

2918 sayılı kanun kaç yıl geçerli?

2918 sayılı Kanunun 118/5 “Ölümle biten trafik kazalarına asli kusurlu olarak sebebiyet veren sürücülerin sürücü belgeleri 1 yıl süre ile geri alınır” maddesi emredici bir özellik arz etmektedir.