Uzak Dogu masajı nedir?

İçindekiler:

  1. Uzak Dogu masajı nedir?
  2. Çin masajı nedir?
  3. Geleneksel Bali masajı Nasıl Yapılır?
  4. Abhyanga masajı nasıl yapılır?
  5. Shiatsu masaj nasıl yapılır?
  6. Hawaiian Lomi Lomi masajı nedir?
  7. Ayurveda masajı nasıl yapılır?

Uzak Dogu masajı nedir?

Uzak Doğu Masajları – GreenSpa Group. Bali Masajı, Endonezya'nın Bali bölgesine ait özel bir masaj türüdür. ... Stresle baş etmeye yardımcı olan Shiatsu; stresten kaynaklanan migren, uykusuzluk, iştahsızlık gibi sorunların giderilmesinde de olumlu etkileri olan bir masaj türüdür.

Çin masajı nedir?

Tuina masaj teknikleri tedavi için uygulanan bir masaj türüdür, uygularken akupunktur ile bitkisel tıbbın olanaklarından faydalanılmıştır ve Çin Masajı olarakta bilinmektedir.. ... Tuina masajı Qi adındaki yaşam enerjisinin akışını düzenlediği için birçok masaj özellikle batı masajlarından daha etkilidir.

Geleneksel Bali masajı Nasıl Yapılır?

Terapist; tedaviye bacaklardan başlar ve daha sonra sırta ve kollara yoğunlaşır, son olarak da yavaşça baş kısmına ve şakaklara masaj yapar. Terapist; nazik esnetme, kaydırma, yoğurma, vuruş ve baskı noktalarının bir kombinasyonunu kullanır. Bu şekilde terapide kan ve enerji akışı uyarılır.

Abhyanga masajı nasıl yapılır?

Self-Abhyanga Masajı Uygulaması Göğüslerinizi dairesel hareketlerle ve sırtınızı da eliniz erdiğince yağladıktan sonra, çok önemli bir nokta olan karına gelin. Ilık yağ ile karnınıza son derece nazikçe dairesel bir hareket ile soldan sağa doğru, yani saat yönünde masaj yapmaya başlayın.

Shiatsu masaj nasıl yapılır?

Az yağlı yada yağsız olarak uygulanan shiatsu masajı, kasları besleyerek oksijenin kaslara nüfuz etmesini böylelikle dokunun kendini onarmasını sağlar. Tıkanık enerji akışını dengeleyen ve her yere enerjinin dağılmasını sağlayan shiatsu masajı, terapistin parmak ve avuç içi baskısıyla gerçekleşir.

Hawaiian Lomi Lomi masajı nedir?

Hawai dilinde, masaj anlamına gelen "Lomi Lomi" bir veya birden fazla masajcı tarafından yapılan yumuşak Hawai Masajıdır. Sırt ve karın bölgesi üzerinde el ve kol gezdirme. ... Lomi Lomi, Akupressür ve benzeri masajlardan farklı olarak rahatlatmak amaçlı uygulanan bir tekniktir.

Ayurveda masajı nasıl yapılır?

Ayurveda masajının en önemli özelliği ısıtılmış doğal yağlar ile uygulanmasıdır. Susam yağı, hindistan cevizi ya da biberiye yağı gibi doğal ve aromatik yağların, vücut sıcaklığını biraz geçecek şekilde ısıtılması ile uzmanlar tarafından uygulanır. Masaj özellikle baskı noktalarına yapılır.