Kartpostal nasıl yapılır kolay?

İçindekiler:

  1. Kartpostal nasıl yapılır kolay?
  2. Kartpostal ne demek?
  3. Kartpostal boyutu kaç cm?
  4. Kartpostala kimin adresi yazılır?
  5. Kartpostal kaç gram?
  6. Mektup gönderme nasıl olur?
  7. Kartpostal zarfa konulur mu?

Kartpostal nasıl yapılır kolay?

Evde kolay kartpostal yapılışı; Karton veya resim kağıdını ikiye katlayarak istenilen boyutta kesilmelidir. Kesilen kartpostalın ön yüzüne gelecek tarafına sıvı yapıştırıcı sürülerek yapraklar yapıştırılır. Yapıştırılan yapraklar arasında bir buket şeklinde düzenli şeklide çiçek yaprakları yerleştirilir.

Kartpostal ne demek?

Çoğunlukla dikdörtgen şeklinde, ince kartondan yapılmış, bir yüzü resimli yazışma kağıdı, tebrik kartı.

Kartpostal boyutu kaç cm?

Standart bir kartpostal 15x10 cm boyutlarında olur, ancak baskıya uygun yapılan tasarımlarda kesim için boşlukların da ayrılması gerekmektedir.

Kartpostala kimin adresi yazılır?

Kartpostalın sağ üst köşesi pul veya pullar için ayrılmış bölümdür. Hemen altına, yani sağ alt köşeye ise gönderilecek olan kişinin adresi yazılmalıdır.

Kartpostal kaç gram?

Yurt içi gönderilerinde kartpostallar 1,80 tl, mektuplar ise 20 grama kadar 1,80 tl 50 grama kadar olanlar ise 2,60 tl. 20 grama kadar olan mektuplarda taahhütlü gönderi 5,80 tl. 50 grama kadar olanlarda ise 6,60 tl.

Mektup gönderme nasıl olur?

Ptt' den mektup göndermek istediğinizde öncelikle yazmış olduğunuz mektubu bir zarfın içine koymak zorundasın. Zarfın birleşim noktasını güzelce kapatmalısınız. Daha sonra zarfın arka yüzüne gönderen ve alıcıların kim olduklarını ve açık adreslerini yazmalısınız.

Kartpostal zarfa konulur mu?

Kartpostallar zarfsız olarak gönderilir ama isterseniz zarf kullanarak da gönderebilirsiniz. Bu durumda karta adres yazmamalı, pulları da yapıştırmamalısınız. Zarfta sağ üst köşeye pulları, sağ alt köşeye gönderilen kişinin adı ve adresini yazmalı, sol üst köşeye de kendi adres ve isminizi yazmalısınız.