Side Antik Kenti müze kart geçerli mi?

İçindekiler:

  1. Side Antik Kenti müze kart geçerli mi?
  2. Side Antik Kenti ne zaman yapıldı?
  3. Side Antik Kenti nasıl gidilir?
  4. Antalya Antik Kent nerede?
  5. Side Antik Kent Alanya arası kaç km?
  6. Manavgat Şelalesi nerede hangi ilimizdedir?
  7. Manavgat şelalesi nasıl bir yer?
  8. Erzurum Tortuma nasıl gidilir?
  9. Tortum Gölü hangi ilde?
  10. Tortum Gölü nasıl oluştu?

Side Antik Kenti müze kart geçerli mi?

Side Antik Kentin içinde M.S. 2.yüzyılda yapılmış ve M.S. 5-6. yüzyıllarda ilave binalar ve değişikliklerle günümüze ulaşmış Antik bir hamam binası (Agora Hamamı) içinde kurulan "Side Müzesi" hakkında daha fazla bilgiye kendi sayfasından ulaşabilirsiniz. Side Müzesine giriş ücretlidir ve Müzekart geçerlidir.

Side Antik Kenti ne zaman yapıldı?

Side Antik Kenti - Antalya. Antik dönemde Pamfilya'nın en önemli liman kenti olan Side, Antalya'nın 80 kilometre doğusunda, Manavgat'ın 7 kilometre güneybatısında bulunan 350-400 metre genişliğinde bir yarımada üzerinde kurulmuştur. Side MÖ VII. yüzyılda bir yerleşim merkezi olmuştur.

Side Antik Kenti nasıl gidilir?

Side Antik Kenti Nasıl Gidilir? Antik kenti, Antalya-Side yol güzergâhında bulunuyor. Şehirlerarası otobüsle gelmek isterseniz Side ilçesinde inip, oradan minibüslerle antik kente geçebilirsiniz. İsterseniz Antalya-Alanya arası çalışan otobüslere binip, antik kente geçebilirsiniz.

Antalya Antik Kent nerede?

Antalya Aspendos Antik Kenti Bu Antik Kent, Antalya'nın Serik ilçesinin Köprüçay yakınlarındaki tepe düzlüğünde kurulmuştur. Aspendos, yalnızca Anadolu değil tüm Akdeniz coğrafyasının en iyi korunmuş Roma Dönemi tiyatrosuna sahip olmasıyla bilinir.

Side Antik Kent Alanya arası kaç km?

Alanya Side Antik Kent arası mesafe, Alanya Side Antik Kent yol haritası, Alanya Side Antik Kent kaç saat kaç km. Alanya side antik kent arası mesafe : 66 kilometre.

Manavgat Şelalesi nerede hangi ilimizdedir?

Manavgat Şelalesi, Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Manavgat Nehri üzerinde bulunan ünlü bir şelaledir. Antalya'ya 72 km mesafededir. Manavgat ilçesinin 3 km kuzeyinde bulunan ve adını bu ilçeden alan şelale, ırmak sularının 3–4 m'lik bir falezden düşmesiyle meydana gelir.

Manavgat şelalesi nasıl bir yer?

Manavgat Şelalesi Nerededir, Hangi Bölgede ve İldedir? Manavgat Şelalesi; Antalya ilinin Manavgat ilçesinde bulunan doğal bir güzellik olarak bilinir. İçlenin merkezine yaklaşık şekilde 5 kilometre uzaklıkta yer alan bu şelale; Antalya şehrinin merkezine yaklaşık olarak 80 kilometre kadar uzaklıkta bulunmaktadır.

Erzurum Tortuma nasıl gidilir?

Tortum Şelalesi'ne gitmek için Erzurum Doğu Semt Garajı'ndan düzenli olarak hareket eden Uzundere dolmuşlarına binebilirsiniz. Tortum Şelalesi'ne kendi aracınızla gitmek için; sırasıyla ErzurumTortum – Uzundere – Balıklı Köyü – Tortum Şelalesi istikametini kullanarak gidebilirsiniz.

Tortum Gölü hangi ilde?

Tortum Gölü - Erzurum Tortum Gölü, Tortum İlçesi'nin 35 kilometre kuzeyinde, Erzurum-Artvin yolu üzerinde yer alır. Yaklaşık 18'nci yüzyılda Kemerli Dağ'dan inen bir heyelan kütlesinin Tortum Çayı'nın önünü kapaması sonucu oluşan göl, Tortum Çayı üzerinde dar ve dik bir vadide 8 kilometre boyunca uzanır.

Tortum Gölü nasıl oluştu?

Tortum Gölü, Erzurum ilinin Uzundere ilçesi sınırlarında Tortum Çayı üzerinde 18. yüzyılda oluşmuş, Heyelan set gölüdür. Kemerlidağ yamacından kopan kalker blokları çayın önünü kapatmış, yaklaşık 50 m yüksekten düşen sular Tortum Şelalesini oluşturmuştur