Lazer dövme sildirme iz bırakır mı?

İçindekiler:

  1. Lazer dövme sildirme iz bırakır mı?
  2. Lazer dövmeyi nasıl siler?
  3. Tek kat dövme kaç seansta silinir?
  4. Dövme yapıldıktan ne kadar süre sonra silinir?
  5. Dövme %100 silinir mi?

Lazer dövme sildirme iz bırakır mı?

Lazerle yapılan dövme silme işleminde büyük çoğunlukta kalıcı bir lekelenme veya iz bırakmamaktadır. Ancak her tıbbi işlem beraberinde belli riskleri getirir. Eğer vakanın geçmişte keloid, hipertrofik skar gibi tıbbi geçmişi varsa bu tür vakalarda sorun gelişme riski artmaktadır.

Lazer dövmeyi nasıl siler?

Dövme, deri altına lazer ışınları verilerek silinir. Lazer ışınları deri altındaki dövme pigmentlerinin yapısını bozarak parçalar, parçalanan pigmentler bağışıklık sistemi tarafından yok edilir.

Tek kat dövme kaç seansta silinir?

Lazer ışını ile cilt içine çökmüş dövme boyası parçalanarak hücre dışına çıkar ve vücuttaki çöpçü hücreler yardımıyla toplanarak atılır. Bu süreç için seans aralarında 3-4 hafta kadar süre bırakılmalıdır. Ortalama 7-8 seans dövmenin tamamen çıkması için gerekebilir.

Dövme yapıldıktan ne kadar süre sonra silinir?

Dövme iki seansta silinebileceği gibi on seans sonrasında tamamen kaybolmayabilir. Hiçbir Dövme Silme işlemi %100 garantili değildir. Bazı Dövmeler tamamen silinirken, bazı Dövmeler belirsiz bir iz bırakabilirler.

Dövme %100 silinir mi?

Genel olarak her dövme silinebilir. Ancak renksiz olarak nitelediğimiz siyah renkli dövmelerin silinmesi çok daha kolaydır. Renkli dövmelerden ise en zor silinen iki renk yeşil ve kırmızıdır.