Buji yakıtı nasıl etkiler?

İçindekiler:

  1. Buji yakıtı nasıl etkiler?
  2. Bujilerin aşınması sonucunda meydana ne gelir?
  3. Lpg'li araçlarda hangi buji kullanılmalı?
  4. Buji kablosu bozulursa ne olur?
  5. Buji nedir ne işe yarar?
  6. Buji kabloları nasıl kontrol edilir?
  7. Kia Sportage buji değişimi kaç km?

Buji yakıtı nasıl etkiler?

Eksik ateşleme çekiş gücünü azaltacağı için yakıt tüketimini artırırken, 'yakıtı fazla püskürtme' dediğimiz buji arızası da motorun ihtiyacından fazla yakıt püskürterek 'çiğ atmak' denilen eyleme neden olur. Bu durumda araç, fazla gelen yakıtı yakmadan dışarı atar.

Bujilerin aşınması sonucunda meydana ne gelir?

Bujiler aşındıkça ve eskidikçe, buji boşlukları aşırı sıcaklık ve pislik birikiminin bir sonucu olarak genişler. Boşluklar ne kadar genişlerse, yanma o kadar düzensiz veya etkisiz hale gelir. Eskiyen bujiler aküyü çok fazla yorar. Gaza bastığınızda egzozdan siyah duman çıkar.

Lpg'li araçlarda hangi buji kullanılmalı?

Sürekli LPG ile çalışan araçlar için tırnak aralığı daha düşük olan (0.8 mm) soğuk bujiler tavsiye edilir. Soğuk bujiler, benzinde olduğu gibi buji üzerinde deposit, kurum birikmesine sebep olmaz. Özel bir kaplama bu bujilerin gövdesini korozyona karşı korur.

Buji kablosu bozulursa ne olur?

Buji kablosu bozulursa ne olur? ... ve elektrik gerilmelerinden dolayı buji kabloları zamanla yıpranır. En sık görülen arıza belirtileri arasında aracın güç kaybetmesi, ani hızlanmalarda tereddüt, aracın zor çalışması, yakıt tüketiminde artış sıralanabilir.

Buji nedir ne işe yarar?

Buji, yanma odasındaki yakıt ve hava karışımını kıvılcım çıkararak ateşleyen parçadır. Motorun hareket enerjisine ulaşabilmesi için yakıtın ateşlenmesi gerekir. İçten yanmalı motorlarda yakıtı ateşleyen parçaya buji denir.

Buji kabloları nasıl kontrol edilir?

Buji kablolarının üzerinde buluna bağlantı kafalarının içindeki metal aksamı kontrol edin. Bu metal bağlantı yerlerinde oksitlenme var mı teker teker bakın. 2 Buji kablosu ile bağlantı soketi arasındaki aşınmayı kontrol edin. Bağlantı soketini bujinin üstünden çıkarın ve bağlantının yapıldığı bölgeye bakın.

Kia Sportage buji değişimi kaç km?

Sportage
BAKIM KONULARI105.000
84
Bujiler T-GDI Motorlar (İridium Tip) *5Her 75.000 km'de veya 60 ayda bir değiştiriniz.
Bujiler GDI Motorlar (İridium Tip) *5Her 150.000 km'de veya 120 ayda bir değiştiriniz.
Bujiler MPI Motorlar (İridium Tip) *5Her 150.000 km'de veya 120 ayda bir değiştiriniz.
41 satır daha