Yersiz ödemelerin gelir ve aylıklardan kesilmesinde borç tutarı gelir ve aylıklardan yüzde kaç kesilmek suretiyle uygulanır?

İçindekiler:

  1. Yersiz ödemelerin gelir ve aylıklardan kesilmesinde borç tutarı gelir ve aylıklardan yüzde kaç kesilmek suretiyle uygulanır?
  2. Yersiz sağlık ödemesi nedir?
  3. Yersiz sağlık borcu nedir?
  4. Kişi borcu faizi ne zaman başlar?
  5. Prim borca itiraz hangi mahkemeye yapılır?
  6. SGK davaları nereye açılır?
  7. Memura yapılan fazla ödeme geri alınabilir mi?
  8. Kişi borcu faizi hangi kanuna göre istenir?
  9. 5510 sayılı Kanunun 4 maddesinin 1 fıkrası nedir?
  10. 5510 sayılı Kanunun 4 maddesi nedir?
  11. 5510 sayılı kanun yüzde kaç indirim?

Yersiz ödemelerin gelir ve aylıklardan kesilmesinde borç tutarı gelir ve aylıklardan yüzde kaç kesilmek suretiyle uygulanır?

(4) Fazla veya yersiz ödeme tutarı; ilgilinin Kurumdan tahakkuk etmiş herhangi bir alacağı yoksa veya alacaklarından mahsup edildikten sonra kalan borcu varsa ve Kurumdan gelir ve aylık almaya devam ediyorsa, kesintinin başlayacağı ödeme dönemi başı itibarıyla kanunî faizi ile birlikte hesaplanan borç, gelir ve ...

Yersiz sağlık ödemesi nedir?

Yersiz ödeme kavramı, Kurum'un sosyal sigorta yardımlarına hak kazanma konusunda yanılgılı değerlendirmeleri nedeniyle, hak sahibi olmayan kişilere yaptığı her tür ödemeyi ifade eder.

Yersiz sağlık borcu nedir?

Yersiz ödeme kavramı, Kurum'un sosyal sigorta yardımlarına hak kazanma konusunda yanılgılı değerlendirmeleri nedeniyle, hak sahibi olmayan kişilere yaptığı her tür ödemeyi ifade eder.

Kişi borcu faizi ne zaman başlar?

Bu şekilde tahakkuk ettirilen borçlar için faiz başlangıç tarihi, borcun ilgiliye tebliğ edildiği tarihi takip eden üçüncü ayın bittiği tarihtir.

Prim borca itiraz hangi mahkemeye yapılır?

İtiraz Kurum'a yapılır. Kurum'un prim tahakkukuna itirazı reddetmesi halinde ret kararının bildiriminin ardından bir ay içinde iş mahkemesinde dava açılması gerekir.

SGK davaları nereye açılır?

Her ne kadar SGK bir kamu idaresi olsa da 5510 sayılı Kanunun 101 inci maddesine göre; “bu kanunda aksine hüküm bulunmayan hallerde …. uyuşmazlıklar iş mahkemelerinde görülür.” 102 nci maddede ise işverenleri ilgilendiren idari para cezaları düzenlenir. İdari para cezalarına ise idare mahkemesinde dava açılır.

Memura yapılan fazla ödeme geri alınabilir mi?

Söz konusu İçtihadı Birleştirme Kararı uyarınca; idarece memura yapılan haksız ödemelerin dava açma süresi içerisinde istenebileceği, bu süre geçtikten sonra ise ancak yokluk, açık hata, memurun gerçek dışı beyanı veya hilesi hallerinde ödemenin geri alınabileceği kabul edilmiş ve yerleşik idari yargı kararları da bu ...

Kişi borcu faizi hangi kanuna göre istenir?

Kişilerden alacakların tahsilinde; Borçlar Kanunu ve Türk Ticaret Kanununa göre faiz ödenmesi gereken hallerde saymanlıkların, 4/12/1984 tarihli ve 3095 sayılı Kanuni Faiz ve Temerrüt Faizine İlişkin Kanun hükümlerine göre faiz uygulamaları gerekmektedir.

5510 sayılı Kanunun 4 maddesinin 1 fıkrası nedir?

(4) Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine göre sigortalı sayılanların hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanabilmesi için ölen sigortalının genel sağlık sigortası primi dahil, prim ve prime ilişkin her türlü borçlarının ödenmiş olması zorunludur.

5510 sayılı Kanunun 4 maddesi nedir?

4. Şirket Ortakları Anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortakları, sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin komandite ortakları, diğer şirket ve donatma iştiraklerinin ise tüm ortakları 5510 sayılı Kanuna göre (4/b) kapsamında sigortalı sayılmışlardır.

5510 sayılı kanun yüzde kaç indirim?

Özel sektör işverenlerince ödenmesi gereken, sigortalıların prime esas kazançları üzerinden hesaplanan malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları işveren hissesinin 5 puanlık kısmı indirim olarak karşılanmaktadır. Beş puanlık prim indirimi 01.10.2008 tarihinden itibaren uygulanmaktadır.