Araklı nın kaç köyü var?

İçindekiler:

  1. Araklı nın kaç köyü var?
  2. Araklı nın ismi nereden geliyor?
  3. Araklı ne zaman Sürmeneden ayrıldı?
  4. Trabzon Araklı nasıl bir yer?
  5. Araklı nın anlamı nedir?
  6. Araklı eskiden nereye bağlıydı?
  7. Kizirnos ne demek?
  8. Trabzon Araklı hangi ilçeye bağlı?
  9. Araklı kaç yılında kuruldu?
  10. Sürmene Rum mu?
  11. Trabzon Araklı Acı Su nerede?
  12. Trabzonda nereleri gezelim?
  13. Araklı Belediyesi nereye bağlı?
  14. Araklı ilçesi nereye bağlı?
  15. Türkler Müslüman Rum mu?
  16. Acı su nerede var?
  17. Acı suyun faydaları nelerdir?

Araklı nın kaç köyü var?

Toplam 42 köy bulunmaktadır.

Araklı nın ismi nereden geliyor?

Araklı Adının Tarihçesi Gerçekte Araklı isimlendirmesi, Trabzon İmparatorluğu'nun son dönemine ait resmi kayıtlarda "Herakleia" olarak görünen köyün adının, Osmanlı döneminde, aynı bölgede yoğunlaşmış şarap ve rakı üretimine de atfen, halk etimolojisi yolu ile "Arak-lı" olarak yakıştırılması ile ortaya çıkmıştır.

Araklı ne zaman Sürmeneden ayrıldı?

Araklı, Trabzon'un doğusunda olup, ilk yerleşim merkezi bugünkü ilçe merkezinin batısında bulunan 'Konakönü' mevkiidir. İlçe, 1916 yılında Rus işgaline uğramış ve 1918 yılında bu işgal sona ermiştir. 1953 yılında Sürmene'den ayrılarak ilçe olmuştur.

Trabzon Araklı nasıl bir yer?

Araklı Trabzon iline bağlı bir ilçedir. Trabzon merkez ile arasındaki uzaklık ise 49 km'dir. Trabzon'un en güzel ilçelerinden biridir. ... Karadeniz'in tipik ve yeşillikli ilçelerinden biridir.

Araklı nın anlamı nedir?

Araklı adı:TÜRKÇE dir. KIPÇAK veya OĞUZ türkçesi,ama TÜRKÇEdir.-ARAK-kelimesi oğuz türkçesinde -PİRİNÇ RAKISI-anlamına geliyor. Sona eklenen -LI-türkçe takısı ile -araklı-olmuştur. ... Doğu Karadeniz'deki diğer yerlerde olduğu gibi Araklı'nın da tarih öncesi arkeolojik çalışmalarla aydınlatılmış değildir.

Araklı eskiden nereye bağlıydı?

Araklı İlçesi Sürmene İlçesine bağlı bucak iken, 27.02.1953 tarih ve 6068 sayılı Kanunla ilçe olmuştur. Araklı ilçe merkezinde 150 yıllık bir yerleşim yeri olduğu bilinmekte, merkezde ve çevrede daha eski yerleşim ile ilgili gerekli kazıların yapılmamış olması sebebiyle elde mevcut değildir.

Kizirnos ne demek?

Kizirnos, yeni ismiyle Kayacık köyü, Trabzon'un Araklı ilçesine bağlı sahilden 37 km içerde bir köy. Son yıllarda büyük kentlere çok sayıda göç vermiştir. Şu anda köyde yerleşik olan 250 hane var ve nüfusu 110 kişi. Tarihi olarak eski bir yerleşim yeri ve köyde şimdiki yerleşik halktan önce Rumlar yaşıyordu.

Trabzon Araklı hangi ilçeye bağlı?

Araklı İlçesi Sürmene İlçesine bağlı bucak iken, 27.02.1953 tarih ve 6068 sayılı Kanunla ilçe olmuştur.

Araklı kaç yılında kuruldu?

Yaklaşık 22 ay Rus ve ayrılıkçı Ermeni güçlerinin ellerinde kalan Araklı de Türk Birliğince kurtarılmıştır.

Sürmene Rum mu?

Bu sayede Trabzon bölgesinde bulunan Sürmene'de de yerli halk hızlı bir şekilde Hristiyanlaşarak ileriki yıllarda Rum olarak adlandırılacak Hristiyan topluluğunu oluşturmuştur.

Trabzon Araklı Acı Su nerede?

Tarihi 1960'lı yıllara dayanan şifalı su, Araklı ilçesi mahura köyündedir (yeni adı bereketli).

Trabzonda nereleri gezelim?

Trabzon'da Gezilecek Yerler
  • 1) Trabzon Kalesi. Trabzon'un en sembolik yapılarından biri olan Trabzon Kalesi, şehri kuş bakışı seyre dalabileceğiniz eşsiz bir yer. ...
  • 2) Boztepe. ...
  • 3) Ayasofya Müzesi. ...
  • 4) Sümela Manastırı ...
  • 5) Altındere Vadisi Milli Parkı ...
  • 7) Uzungöl. ...
  • 10) Çal Mağarası ...
  • 11) Atatürk Köşkü Müzesi.
Daha fazla öğe...

Araklı Belediyesi nereye bağlı?

Araklı ilçesine bağlıdır. Araklı Belediyesi haritası Trabzon ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir. Araklı Belediyesi posta kodu 61700.

Araklı ilçesi nereye bağlı?

Trabzon iline bağlı ilçeler arasında bulunan Araklı, 374 km² yüz ölçüme ve yaklaşık 50 bin nüfusa sahip bir ilçedir.

Türkler Müslüman Rum mu?

Bu nedenle Yunanistan'dan ayrılan tüm Müslümanlar dilsel ve etnik mensupluklarına rağmen “Türk” kabul edilirken Türkiye'den ayrılan tüm Hristiyanlar dilsel ve etnik mensupluklarına rağmen Hristiyan olmalarından dolayı “Rum“ kabul edildi.

Acı su nerede var?

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde, tadı dolayısıyla "acı su" olarak bilinen, birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan doğal maden suyundan içmek isteyen binlerce kişi, farklı illerden Ekinözü'ne akın ediyor.

Acı suyun faydaları nelerdir?

Yapılan tahlillerde cilt hastalıkları, astım, bronşit, böbrek ve idrar yollarında oluşan taşlar, şeker ile sinir hastalığıgibi birçok rahatsızlığın tedavisinde etkili olduğu belirlenen acı suyun yanında Orta İçmeler'deki kükürtlü çamurun da deri hastalıklarına iyi geldiği belirtiliyor.