Kaç kere kaç kutu oyunu?

İçindekiler:

  1. Kaç kere kaç kutu oyunu?
  2. Çarpma işlemi ne demek?
  3. Çarpma işlemi nasıl ortaya çıktı?
  4. Çarpma işleminin özellikleri nelerdir?
  5. Hangi durumlarda çarpma işlemi yapılır?
  6. Çarpma işaretleri nelerdir?
  7. Tam sayılarla çarpma işleminin özellikleri nelerdir?

Kaç kere kaç kutu oyunu?

Kaç Kere Kaç?” çarpım tablosunu oyunun imkanlarıyla buluşturmak için tasarlanmış bir kutu oyunudur. Bir oyun tablası, dört oyun alanı, çarpım kartları, pullar ve zarlardan oluşur. Oyuncular iki zarı aynı anda atar. Gelen zarları toplar. Bulundukları bölümün çarpanlarından biri ile çarpar.

Çarpma işlemi ne demek?

Çarpma, temel aritmetik işlemlerden biridir. Sayılarda çarpma, çarpılan sayının çarpan sayı kadar adedinin toplamının alınması işlemidir. Örneğin 5 ile 4 sayılarının çarpılması demek 4 adet 5 sayısının toplanması, veya değişme özelliği uyarınca (aşağıda anlatıldığı üzere) 5 adet 4 sayısının toplanması anlamına gelir.

Çarpma işlemi nasıl ortaya çıktı?

Günümüzden yaklaşık 4000 yıl önce toplama işlemini fazla yorucu bulan Babilliler çarpma işlemini icat ettiler. Günlerden bu yana çarpma işlemi sayesinde matematiksel işlemleri çok daha hızlı yapar hale geldik.

Çarpma işleminin özellikleri nelerdir?

Çarpma İşleminin Özellikleri
  • Çarpmanın değişme özelliği: Çarpanların sırasını değiştirmek, çarpımı değiştirmez. ...
  • Çarpmanın birleşme özelliği: Çarpanların gruplamasını değiştirmek, çarpımı değiştirmez. ...
  • Çarpmada etkisiz eleman özelliği: 1 ile herhangi bir sayının çarpımı, o sayının kendisidir.

Hangi durumlarda çarpma işlemi yapılır?

1.A. - Toplama ve çıkarma işleminin de yer aldığı sorularda önce çarpma işlemi yapılır. Buna kısaca ''işlem'' önceliği adı verilir. Önce 3 ile 4 çarpılır daha sonra çıkan sonuç 1 ile toplanır. Yine aynı şekilde öncelik çarpma işleminindir.

Çarpma işaretleri nelerdir?

Çarpma işareti, × simgesi ile gösterilen işaret. Bu simge küçük x harfi ile benzerlik taşımaktadır fakat daha simetriktir ve kullanımı farklıdır. Andreas Çarmıhı olarak da bilinir.

Tam sayılarla çarpma işleminin özellikleri nelerdir?

Tam Sayılarda Çarpma ve Bölme İşlemi Tam sayılarda çarpma işlemlerinin yapılması sırasında bu sayıların mutlak değerleri çarpılmaktadır. Eğer aynı işarete sahip olan iki tam sayı çarpılırsa sonuç pozitif olacaktır. Ters işareti olan iki tam sayı çarpıldığı zaman ise sonuç negatiftir.