Öğretmenler hangi durumlarda nöbet tutamaz?

İçindekiler:

  1. Öğretmenler hangi durumlarda nöbet tutamaz?
  2. Nöbetçi öğretmen kimdir?
  3. Bayan öğretmen ne zaman nöbet tutmaz?
  4. Nöbetçi öğretmen uygulamasının sebepleri nelerdir?
  5. Nöbet defterine ne yazılır?
  6. Boş güne nöbet verilir mi?
  7. Doğumdan sonra kaç ay nöbet tutmaz?
  8. Öğretmen ne kadar nöbet tutar?
  9. Doğumdan sonra nöbet ne zaman başlar?

Öğretmenler hangi durumlarda nöbet tutamaz?

d) İstekleri halinde hizmet yılı 20 yıldan fazla olan kadın öğretmenler, 25 yıldan fazla olan erkek öğretmenler nöbet görevinden muaf tutulabilirler. Ancak bu kapsamdaki öğretmen sayısının fazla olması nedeniyle nöbet görevinin aksaması durumunda bu öğretmenlere de nöbet görevi verilir.

Nöbetçi öğretmen kimdir?

Nöbetçi Öğretmen; 1. Okulda günlük eğitimin başlamasından yarım saat önce hazır bulunur ve çalışma süresinin bitiminde, gerekli kontrolleri yaparak nöbet görevini tamamlar.

Bayan öğretmen ne zaman nöbet tutmaz?

Bu nedenle bayan öğretmenlere; hamileliğin yirmi dördüncü haftasından önce ve her halde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren (doğuma 4 ay kala) ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası yani pansiyonlu ve yatılı okullarda belleticilik ve gece nöbeti görevi verilemez.

Nöbetçi öğretmen uygulamasının sebepleri nelerdir?

Okullarda nöbetçi öğretmenler tarafından tutulan nöbet görevinin amacı öğretmenlerin derslere zamanında girmelerini sağlamak, okulda temizlik, ısınma, elektrik ve sıhhi tesisatla ilgili sorunları okul yönetimine bildirmek, okul yönetimince belirlenmiş yerlerde öğrencilerin kontrolünü yapmak (Ayyıldız, 2015) ve böylece ...

Nöbet defterine ne yazılır?

Nöbet defterine o günün tarihi, nöbetin saat kaçta başladığı, okulun eğitim ve öğretime hazır olup olmadığı yazılır. Okula gelmeyen öğretmenin adı yazılır. Adının karşısına raporlu, sevkli, izinli, görevli vb yazılır.

Boş güne nöbet verilir mi?

(2) Ana sınıfı ve özel eğitim sınıfı öğretmenlerine, boş geçen dersleri doldurma ve nöbet görevi verilmez. ... (8) Nöbet görevi, ilk ders başlamadan 30 dakika önce başlar, son ders bitiminden 30 dakika sonra sona erer. Ancak bu süre okulun özelliğine göre öğretmenler kurulu kararıyla kısaltılabilir.

Doğumdan sonra kaç ay nöbet tutmaz?

Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve herhâlde hamileliğin yirmidördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki bir yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez.

Öğretmen ne kadar nöbet tutar?

Öğretmenlerin nöbet görevini fiili olarak yapmaları durumunda haftada 3 saati geçmeyecek nöbet ücreti ödemesi yapılıyor. Bu hesap doğrultusunda öğretmenler haftalık 3, aylık ise 4 hafta üzerinden 12 saat nöbet ücreti alabiliyor. Geçtiğimiz yıl öğretmenlere 1 saatlik nöbet ücreti 15,4 TL olarak belirlendi.

Doğumdan sonra nöbet ne zaman başlar?

Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve herhâlde hamileliğin yirmidördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki bir yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez.