Dalgıcın sözlük anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Dalgıcın sözlük anlamı nedir?
  2. Dalgıç nedir ne iş yapar?
  3. Dalgıç kelimesinin kökü nedir?
  4. MUZE anlamı nedir?
  5. Panorama ne demektir?
  6. Müze ne demek TDK?

Dalgıcın sözlük anlamı nedir?

dalgıç, -cı anlamı Deniz dibine inilebilecek özel donanımla su Altında çalışmayı meslek edinen kimse, balık adam, kurbağa adam: "Hülasa yüz türlü yüzmek bilir, dalgıçlara meydan okurdu." -R. H. Karay. 2. argo Başkasına ait olan bir şeyi habersiz alma huyunda olan kimse.

Dalgıç nedir ne iş yapar?

Gemilerin, yüzer dok gibi motorsuz yük taşıtlarının ve liman gibi yapıların su altında kalan kısımlarının yapım veya onarım çalışmalarını yapan, batıkların çıkartılması ve her türlü arama ve kurtarma faaliyetlerinde bulunan, sualtı fotoğrafçılığı ve video çekimi yapan kişidir.

Dalgıç kelimesinin kökü nedir?

Büyük kelimesi fiil ,ancak dalgıç kelimesi bir isimdir. ... Fakat dalgıç kelimesi alamaz. Kökü dal- değildir. -gıç eki gelmiş ve dal- fiili artık fiil olma özelliğini kaybetmiş,isim soylu sözcük haline gelmiştir.

MUZE anlamı nedir?

Tarihi eserleri tespit eden, bilimsel yöntemlere açığa çıkaran, inceleyen, değerlendiren, koruyan, tanıtan, sergileyen, eğitim programları aracılığıyla tarihi eserler konusunda halkı bilinçlendirerek toplumun kültür düzeyini yükseltmeyi amaçlayan eğitim, bilim ve sanat kurumlarıdır.

Panorama ne demektir?

Panorama, bir alanın geniş açıyla herhangi bir görünümüdür. Boyama, çizim, fotoğraf, film/video veya üç boyutlu bir modelde uygulanabilir. Ayrıca hareketli resim terimi (pan, pannig, panama; kamerayı döndürerek elde edilen görüntü) panoramadan türetilmiştir.

Müze ne demek TDK?

a. (mü'ze) Sanat ve bilim eserlerinin veya sanat ve bilime yarayan nesnelerin saklandığı, halka gösterilmek için sergilendiği yer veya yapı: “O devirlere ait yatağanlar, baltalar paslanmamış çelikleriyle müzelerimizdedir.” -O. S. Orhon.