Seramik sırlama neden yapılır?

İçindekiler:

  1. Seramik sırlama neden yapılır?
  2. Sır altı toz boya nasıl kullanılır?
  3. Sır altı tekniği ne demek?
  4. Sır üstü boya nedir?
  5. Perdah tekniği nedir?
  6. Mishima tekniği nedir?

Seramik sırlama neden yapılır?

CaO. Na2O gibi metaloksitlerin seramiğin pişirme derecesinden daha düşük sıcaklıkta ısıtılması sonucun da camlaşması işlemine sırlama denir. Sırlama işlemi: Seramiğe su geçirmezlik özelliği kazandırır. Seramiğe renklendirir ve iyi görünüm kazandırır.

Sır altı toz boya nasıl kullanılır?

Ürün görselleri sır altı boyanın şeffaf sır kullanmış parlak halini ve uygulanmamış mat halini bir arada sunmaktadır. Deri sertliğindeki çamura ve bisküvi pişirimi yapılmış ürüne uygulanır. Deri sertliğindeki çamura en az iki kat sürülmelidir. Her kat kuruduktan sonra diğer kat uygulanmalıdır.

Sır altı tekniği ne demek?

Çini sıraltı tekniği bazen tek başına kullanılan bazen de diğer tekniklerle birleştirilen önemli bir yöntemdir. ... Astar kuruduktan sonra çini hamuru fırına verilir ve bisküvi kıvamına gelene kadar pişirilir. Çini sıraltı tekniği için hamurun bisküvi kıvamına ve pürüzsüz olması şarttır.

Sır üstü boya nedir?

Toz olarak temin edilen sır üstü boyaları su bazlı yada solvent bazlı uygun bir medyumla yaklaşık % 30-40 oranında karıştırılıp iyice ezilerek daha önce sırlanmış ve pişirilmiş parça üzerine uygulanır. ... Bazi boyalar bünyesine daha fazla medyum kabul eder. Uygulama isteğe göre fırça ile yada elek baskı ile yapilabilir.

Perdah tekniği nedir?

perdah tekniği (lüster): perdah tekniği çini ve keramik alanında bir sır üstü çalışmasıdır. kap istenen renkte sırla sırlanıp fırınlandıktan sonra perdah adı verilen madde ile istenen örnekler yapılır ve az hararetli, dumanlı bir fırında tekrar fırınlanır. bu fırınlamadan sonra, kap madeni bir parlaklık kazanır.

Mishima tekniği nedir?

Mishima , kakının, astar parçasının ana kil gövdesi içerisine kayma, sıyrılma ve hatta kontrast oluşturma tekniğidir. Bu teknik, başka herhangi bir şekilde güvenilir bir şekilde kopyalanması zor olabilecek sert ve keskin kenarlarla son derece ince, karmaşık tasarım çalışmaları yaratır.