BMW kısaltmasının açılımı nedir?

İçindekiler:

  1. BMW kısaltmasının açılımı nedir?
  2. BMW logosu ne anlama geliyor?
  3. BMW M ne anlama geliyor?
  4. BMW lerde i ne demek?
  5. M Performance ne demek?
  6. M Sport Paket nedir?

BMW kısaltmasının açılımı nedir?

Bugüne kadar hep “sürüş keyfi” ile anılan BMW'nin aslen neyin kısaltması olduğunu BMW hayranları iyi bilir: Bayerische Motoren Werke. ... “BMW” ismi “Bayerische Motoren Werke GmbH” şirket isminin kısaltmasından oluşuyor, yani çok kabaca “Bavyera Motor İşleri Şirketi” olarak tercüme edebiliriz.

BMW logosu ne anlama geliyor?

İki adet altın çemberin arasında yer alan BMW yazısına yer verilirken herkesin uçak pervanesi olarak bildiği sembolünse aslında Bavyerayı temsil ettiği açıklandı. Bavyera'nın bayrağı olduğu söylenen sembol için Jakobs “Renkler, Bavyera eyaletinin bayrağının renklerini temsil ediyor.

BMW M ne anlama geliyor?

BMW M GmbH, BMW'nin yüksek performanslı araçlar ve araç parçaları üreten yan kuruluşudur. Şirket Mayıs 1972 tarihinde başlangıçta BMW'nin yarış programı için kurulmuş olup zamanla BMW araçlarının yüksek performanslı modellerini geliştirmeye başladı. Şirketin merkezi Münih'te yer almaktadır.

BMW lerde i ne demek?

i harfi | örnek: 328i – 520i | i harfi, araç modelinin sonuna gelen bir harftir. Bu harf aracın enjeksiyonlu bir motor olduğunu bildirir. Yakıt türü benzin ve enjeksiyonlu olan tüm motor tipindeki otomobillerin sonunda bu harfi görürsünüz.

M Performance ne demek?

M Performance, atletik yapının, mutlak üstün performansın ve benzersiz konforun mükemmel bir sentezidir. Bu sayede BMW M'den ilham alan ve adrenalinle dolu M Performance otomobillerinin taviz vermeyen sportif sürüş deneyimi ortaya çıkar. Büyüleyici M Performance duygusunu bu filmde izleyin.

M Sport Paket nedir?

BMW M Sport paketi, BMW'nin orta sınıf sedan segmentinde 2011'den bu yana ürettiği, 3 serisi F30 kasa 4. sınıf ayrıcalıklı iç tasarımve dış donanım özelliklerini bir arada sunduğu bir tür pakettir. BMW'nin 3 Serisi'nde en üst sınıf otomobilidir.