2020 de imar barışı olacak mı?

İçindekiler:

  1. 2020 de imar barışı olacak mı?
  2. Imar barışı ödemesi nasıl yapılır?
  3. Imar barışı harcı nereye yatırılır?
  4. Yapı kayıt belgesi bedeli nereye yatırılacak?
  5. Yapı kayıt bedeli nereye ödenir?
  6. Yeni yapı kayıt belgesi nasıl alınır?

2020 de imar barışı olacak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şubat 2020'de yaptığı açıklamada "Gelinen tarih itibarıyla yaklaşık 30 bin yapı kayıt belgesi aykırılık nedeniyle iptal edilmiştir ve bu yapılara ilişkin de hukuki süreç başlatılmıştır. Yeni bir imar barışı süreci şu an için söz konusu değil" demişti.

Imar barışı ödemesi nasıl yapılır?

Ödeme yapmak için ilk olarak imar barışı başvuru formu doldurulması ve ardından doldurulan başvuru formuna onay verilmesi gerekiyor. İmar barışı başvuru onayı verildikten sonra sistem tarafından otomatik olarak içerisinde imar barışı ödeme numarası olan mesaj form dolduran kişiye gönderiliyor.

Imar barışı harcı nereye yatırılır?

İmar Barışı ödemeleri başlıyor! Başvurusunu tamamlayan vatandaşlar kayıt sırasında verilen başvuru numarası ile Ziraat Bankası'na ödeme yapabilecek...

Yapı kayıt belgesi bedeli nereye yatırılacak?

İmar barışı ödemelerinde başvurularını tamamlayan vatandaşlar, kayıt sırasında verilen başvuru numarası ile Ziraat Bankası'na ödeme yapabilir. Ödemeler tamamlandıktan sonra, Yapı Kayıt Belgesi alınabilecek. Başvurular e-devlet kapısından yapılıyor.

Yapı kayıt bedeli nereye ödenir?

Başvurusunu tamamlayan vatandaşlar kayıt sırasında verilen başvuru numarası ile Ziraat Bankası'na ödeme yapabilecek...

Yeni yapı kayıt belgesi nasıl alınır?

(2) Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle müracaatta bulunulabileceği gibi kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de müracaatta bulunulabilir.