Gpon altyapı nedir?

İçindekiler:

  1. Gpon altyapı nedir?
  2. Gpon farkı nedir?
  3. FTTH altyapısı ne demek?
  4. Gpon ne demek?
  5. Türk Telekom FTTH altyapısı nedir?

Gpon altyapı nedir?

GPON; bir core fiber optik kablo (GPON kablosu) üzerinden noktadan çoklu noktaya mimarisiyle çalışan, yüksek bant genişliğine sahip, yönetilebilir ve düşük maliyetli bir network sistemidir.

Gpon farkı nedir?

GPON'un diğer sistemlerden farkı nedir? Diğer sistemlerden farkı ise bu bölme ve daha fazla kullanıcıya hizmet görevini aktif olarak değil'de tamamen pasif ürünler üzerinden ekonomik gerçekleştiriyor olmasıdır. GPON teknolojisinde ekonomik sürecin başlamasının ilk yapı taşı Bölücüler (Splitter) üstlenmektedir.

FTTH altyapısı ne demek?

«Eve Kadar Fiber» FTTH, abonenin nihai bağlantısının fiber olduğu iletişim mimarisidir. Her bir aboneye ait bina/daireye, iletişimi sağlamak için bir fiber optik hat sonlandırılır. FTTH tanımına girebilmesi için fiberin, abonenin bina/daire sınırları içerisine girmesi ve sonlandırılması gerekir.

Gpon ne demek?

GPON Gigabit Passive Optical Network kelimelerinin baş harflerinden oluşan , IP temelli, TDMA veri iletim modeli ile çalışan , gelen veri içeriklerini bir düzen içerisinde sıralayarak, tüm kullanıcılara bir algoritma ile gönderip, her kullanıcıdan gelen verileri de alıp, IP omurgasına ileten Asimetrik veri iletim ...

Türk Telekom FTTH altyapısı nedir?

Eve/İşyerine Kadar Fiber ile Erişim (FTTH/FTTB): Ses, Video ve Verinin tek bir altyapıdan verilmesi amacı ile kullanılır. Ev/İşyerine kadar F/O kablo kullanılarak sağlanır.