Boyunda skolyoz nedir?

İçindekiler:

  1. Boyunda skolyoz nedir?
  2. Boyunda skolyoz olur mu?
  3. Sonradan skolyoz olunur mu?
  4. Skolyoz akciğere baskı yapar mı?
  5. Skolyoz kaç yaşında ortaya çıkar?

Boyunda skolyoz nedir?

Skolyoz omurganın yana 10 derecenin üzerindeki eğilmedir. Normal ve sağlıklı omurgada, omurlar arkadan bakıldığında yukardan aşağıya yani boyun, sırt ve bel bölgelerinde düz bir hat şeklinde uzanır. Skolyozda ise omurlar sağa veya sola doğru yer değiştirir ve aynı zamanda kendi eksenleri etrafında döner.

Boyunda skolyoz olur mu?

Boyun kemiğinde eğrilik skolyozla birlikte olabileceği gibi sadece izole boyun bölgesinde de görülebilir. Zamanla duruş pozisyonu veya boyun omurga kemiklerinde kireçlenmeye bağlı boyundaki lordoz dediğimiz kıvrımın kaybolması boynun açısının bozulmasına yol açar.

Sonradan skolyoz olunur mu?

Omurganın sağa veya sola eğilmesi ile kendini gösteren skolyoz, doğumsal olabildiği gibi sonradan da gelişebilen ve hayat kalitesini ciddi ölçüde düşüren bir hastalık olarak tanımlanıyor.

Skolyoz akciğere baskı yapar mı?

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yetkin Söğüncü, erken yaş grubunda tedavi edilmeyen skolyoz hastalığının ilerleyen yıllarda kalp ve akciğer problemlerine yol açtığını söyledi.

Skolyoz kaç yaşında ortaya çıkar?

Çocuklarda Skolyoz (Omurga Eğriliği) Tedavisi Omurganın doğru pozisyonda durabilmesi için ciddi bir kas gücü gerekmektedir. Kasların gücü yetersiz kaldığında omurga eğrilmeye başlar (skolyoz belirtileri çoğunlukla yoğun büyümenin olduğu 6-8 yaş ve 10-12 yaş arasında oluşur).