Alo 176 ne Hattı?

İçindekiler:

  1. Alo 176 ne Hattı?
  2. Tur şirketleri nereye bağlı?
  3. Korsan ihbar hattı 176 mıdır?
  4. Alo 176 ne işe yarar?
  5. Seyahat firmaları nereye şikayet edilir?
  6. Korsan ürün nereye şikayet edilir?
  7. Pansiyonlar nereye şikayet edilir?
  8. Tursab Şikayet Nasıl Yapılır?
  9. Maske takmayan muavin nereye şikâyet edilir?
  10. Perakende seyahat acentası nedir?
  11. Bir otobüs firmasını nereye şikâyet edebilirim?
  12. Toplu taşıma Hangi Bakanlığa Bağlı?

Alo 176 ne Hattı?

Kültür ve Turizm Bakanlığı İletişim Merkezi (KTBİM ALO 176), T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gelecek her türlü talep, şikâyet, görüş, öneri, ihbar ve soruları etkin ve hızlı çözüme kavuşturmak amacıyla “vatandaş memnuniyeti” odaklı olarak yaklaşık dört yıldır faaliyet göstermektedir.

Tur şirketleri nereye bağlı?

Oteller, seyahat acentaları, turist rehberleri olmak üzere turizm sektöründe var olan tüm kuruluşlar T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın gözetimi ve denetimi altındadır.

Korsan ihbar hattı 176 mıdır?

Korsan ihbar hattı (0530) 580 77 99 nolu telefona yapılan şikayetlere 7/24 cevap vermektedir. Hafta içi mesai saatleri içerisinde ise (0216) 327 07 73 nolu telefona ve ayrıca [email protected] adresine korsan kitap ihbarlarınızı yapabilirsiniz.

Alo 176 ne işe yarar?

Kültür ve Turizm Bakanlığı İletişim Merkezi Alo 176, vatandaşlarımız ile yerli ve yabancı turistlerin Bakanlığımızla ilgili her türlü bilgi, öneri ve şikayetlerine cevap veriyor.

Seyahat firmaları nereye şikayet edilir?

Alo "176" Turizm İhbar ve Şikayet Hattı

Korsan ürün nereye şikayet edilir?

Alo 130 Hattı | T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Pansiyonlar nereye şikayet edilir?

Alo "176" Turizm İhbar ve Şikayet Hattı

Tursab Şikayet Nasıl Yapılır?

İlgili şikayetler "444 45 50" ve "0212 259 84 04" numaralı telefonlardan ya da "tursab@tursab.org.tr" elektronik posta vasıtasıyla TÜRSAB'a ulaştırılabilecek.

Maske takmayan muavin nereye şikâyet edilir?

Maske takmayanları ise en yakın polis karakoluna şikayet edebilirsiniz. Maske takmayanları şikayet etmek için 1 polis hattını arayarak ihbarda bulunabilirsiniz.

Perakende seyahat acentası nedir?

Perakendeci seyahat acenteleri, paket turları, tatil paketlerini, hava, deniz ve karayolu ulaşım işletmelerinin biletlerini, araba kiralama işletmelerinin akitlerini, seyahat sigortası ve ilgili diğer hizmetlerin satış ve rezervasyonlarını yapan ve bu işlemlerin karşılığında üreticilerden komisyon alarak çalışan ...

Bir otobüs firmasını nereye şikâyet edebilirim?

Alo "176" Turizm İhbar ve Şikayet Hattı

Toplu taşıma Hangi Bakanlığa Bağlı?

İçişleri Bakanlığının tarihinde yayımladığı Genelgeye bağlı olarak il ve ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçlarında yolcu taşıma kapasitesinin %50'si oranında yolcu taşıması yapılmaktadır.