Ekranın IPS olduğunu nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Ekranın IPS olduğunu nasıl anlarız?
  2. Laptop TN panel nedir?
  3. Ekran panel tipi nasıl öğrenilir?
  4. TN panel kaç ms?
  5. TN panel nasil?
  6. FPS oyunları için hangi panel monitör?

Ekranın IPS olduğunu nasıl anlarız?

Evinizde ki monitörün IPS Ekran olup olmadığını anlamak için ekrana alt-üst-sağ-sol ve çapraz açılardan bakarak ekranda görüntü ve renk kaybı olup-olmadığını kontrol edin. Eğer her açıdan bakmanıza rağmen aynı izleme deneyimini alabiliyorsanız ekranınız IPS Ekran'dır.

Laptop TN panel nedir?

Özet olarak, TN paneller en hızlı ve en yüksek yenileme hızına sahip panellerdir. Ancak en kötü görüş açısına sahiplerdir. Renk performansı ve karşıtlık açısından da diğer panel tiplerine göre kötü performans sergiler. TN paneller genellikle ultra hızlı oyun monitörleri için kullanılır.

Ekran panel tipi nasıl öğrenilir?

Başlata sağ tıklayıp aygıt yöneticisini aç. Monitörler kısmını açıp sağ tıkla özellikler de. Ayrıntılar sekmesinde seçenek seçilen bir yer var. Orada donanım kimliklerini seç ve oradakileri kopyalayıp buraya yapıştır.

TN panel kaç ms?

Kendisine en yakın panel çeşidinin tepki süresi 4 ms iken; TN ekranlarda 1 ms'ye düşen tepki süreleri mevcuttur. TN monitörlerde tazelenme süresi 240 Hz'yi bulabilir. Görüntü tazelenme süresi, ekrandaki görüntünün 1 saniyede kaç kere yenilendiğini ifade eder.

TN panel nasil?

Açılımı Twisted Nematic olan TN paneller için, kısaca sıvı kristallere voltaj verilmesi sonucu çalışır diyebiliriz. Voltaj uygulanması sonucu, panel içerisindeki bu sıvı kristaller hareket ederek hizasını değiştirir. Voltaj uygulanmadığı taktirde ise bu sıvı kristaller kapalı duruma geçer ve 90 derece bükülürler.

FPS oyunları için hangi panel monitör?

Kilopat. E-Sporcu seviyesinde hardcore FPS oyunları oynuyorsanız TN panel öneririm. Ama standart bir oyuncuysanız, VA veya IPS panel tercih edin. VA ve IPS panellerde hızlı hareketlerde "hafif" ghosting görülebilir.