Hiperhidroz nasil gecer?

İçindekiler:

  1. Hiperhidroz nasil gecer?
  2. Hiperhidroz kendiliğinden geçer mi?
  3. Çok terlemenin nedeni ne olabilir?
  4. Terleme ameliyatı nedir?
  5. Terleme icin hangi bölüme gitmeliyim?
  6. Aşırı terlemeyi ne durdurur?

Hiperhidroz nasil gecer?

Ve bu nedene yönelik aşırı terleme tedavisi uygulanır. Primer bölgesel terlemede cerrahi operasyon ve cerrahi tedavinin olmadığı tedavi seçenekleri mevcuttur. Cerrahi uygulamanın olmadığı tedavi yönteminde bölgesel uygulanan ya da ağızdan alınan ilaçlarla terlemenin azaltılması sağlanır.

Hiperhidroz kendiliğinden geçer mi?

Normal terleme günde 1-2 litredir. Ancak stres ve egzersiz gibi durumlarda 10 litre kadar ter üretebilir. Hiperhidroz popülasyonun yaklaşık %0,6-1'inde görülmektedir. Genellikle çocuklukta veya ergenlikte başlayan bu durum bazen ömür boyu devam edebileceği gibi bazen de 25-30 yaşlarında kendiliğinden düzelebilmektedir.

Çok terlemenin nedeni ne olabilir?

Aşırı terlemeye çoğunlukla hormonal hastalıklar neden olur. Terleme metabolizmanın bir sonucu olarak ortaya çıktığından özellikle vücut metabolizmasını hızlandıran hastalıklar öncelikle araştırılmalıdır. Tiroid bezinin aşırı çalışması yani hipertiroidi en sık aşırı terlemeye neden olan sistemik hastalıktır.

Terleme ameliyatı nedir?

Klipsli ets ameliyatı ya da diğer adıyla endoskopik torasik sempatektomi (ETS), avuç içlerinde aşırı terlemeye neden olan sinir uyarımını azaltmak amacıyla sempatik sinir zincirinin klipslendiği minimal invaziv bir cerrahi prosedürdür. Bu prosedür terleme ameliyatı olarak da adlandırılır.

Terleme icin hangi bölüme gitmeliyim?

Yetişkinler için bölgesel terleme söz konusu olduğunda dermatoloji ya da göğüs cerrahisine başvurmak gerekmektedir. Bunlar el, ayak, yüz, koltuk ve benzeri bölgelerdir. Söz konusu genel terleme ya da gece terlemesi olduğu zaman ise göğüs cerrahisi ile beraber iç hastalıkları bölümüne başvurulması gerekmektedir.

Aşırı terlemeyi ne durdurur?

Terlemeye Karşı Alınabilecek Önlemler
  • Soğuk su içmek vücut ısısını dengeler ve aşırı terlemeyi engeller. ...
  • Alkol ve sigarayı azaltın veya bırakın. ...
  • Kahve ve kola gibi kafein içeren içecekleri az tüketin. ...
  • Parfüm veya deodorant sıkmadan önce vücudunuzun kuru olmasına dikkat edin. ...
  • Sentetik kumaşlar giymemeye dikkat edin.
Daha fazla öğe...