Sorgum otu ne zaman ekilir?

İçindekiler:

  1. Sorgum otu ne zaman ekilir?
  2. Sorgum otu nasıl ekilir?
  3. Sudan otu ne işe yarar?
  4. TEFF Grass nasıl ekilir?
  5. Şeker Sorgumu nerelerde yetişir?
  6. Sudan darısı kaç günde çıkar?
  7. Teff grass tohumu ne zaman ekilir?
  8. Teff grass kaç günde çıkar?

Sorgum otu ne zaman ekilir?

Sorgum sudan otu melezi tohumu tek yıllık mevsimlik bir yem bitkisidir. Dekara 3-4 kg tohum ekilir. İlkbahar mevsiminde, yaz başında ekilir. Mısır gibi sıcak mevsimde gelişir.

Sorgum otu nasıl ekilir?

Sorgum Ekim Dönemi Sorgum sudan otunun ekimi için tohumları küçük olduğundan ekim derinliği burada önemlidir. Çok derine ekim yapılmadan, 3 – 4 cm ekim derinliği olması yeterlidir. Ekim zamanı ana ürün ya da ikinci ürün olarak mısır ekiminden birkaç hafta sonrasında yapılması verimi arttırır.

Sudan otu ne işe yarar?

Tek yıllık sıcak iklim yem bitkisidir. Zor arazi şartlarına adaptasyonu güçlü olup, gelişme dönemi yaz ve erken dönemdir. Yeşil ve kuru ot, silo yemi amacıyla yetiştirilir.

TEFF Grass nasıl ekilir?

Ekim için mibzer kullanabilir veya elle ekim yapabilirsiniz. Teff grass ekimi için ideal derinlik 0,3-0,6 cm'dir. Bu nedenle ekim derinliğini bu değerler arasında olmasını sağlayın. Özellikle tohumların 1 cm' den derine gitmemesine dikkat edin.

Şeker Sorgumu nerelerde yetişir?

Şeker sorgumu Doğu Afrika merkezli olup ilk kültüre alınan bir bitkilerden biridir ve şu anda en çok yetiştirilen 5 bitkisel üründen birisidir. Ilıman iklim bitkisi olmasına rağmen Avrupa'dan Asya'ya, Güney ve Kuzey Amerika'dan Avustralya'ya kadar geniş bir coğrafyada yetiştirilmektedir.

Sudan darısı kaç günde çıkar?

Ekimden 40-45 gün sonra biçime gelebilmektedir. Biçimler ideal olarak 100-120 cm. boylandığında yapılmalıdır ve en az 5 cm. anız bırakılmalıdır. Biçim zamanı geciktikçe otun besin değeri düşmektedir.

Teff grass tohumu ne zaman ekilir?

Havaların ısınmasıyla birlikte Nisan 15'den sonra ekimi başlar, Temmuz ayı sonuna kadar ekilebilir. Teff grass ekimi yapılırken toprak adeta bir futbol sahası gibi düzlenir. Tohum gübre ve kumla karıştırılıp toprağın 1,5-2 cm derinine gelecek şekilde ekilir. Teff grass tohumu elle veya mibzerle ekilebilir.

Teff grass kaç günde çıkar?

Üzeri 10-15 gün boyunca her gün sık sık sulanır. Ot tipi teff grass tohumu 4-5 günde çimlenir, toprak yüzeyine çıkar. Ekimden 15-20 gün sonra dekara 20-25 kg 26'lık amonyum nitrat atılır.