Afganistan vize istiyor mu?

İçindekiler:

  1. Afganistan vize istiyor mu?
  2. Afganistan'dan Türkiye'ye vize kaç para?
  3. Afganistan Yesil pasaporta vize istiyor mu?
  4. Afganistan'dan Türkiye'ye vize var mı?
  5. Afganistan'a gitmek için ne gerekli?
  6. Afganistan kaç ülkeye vizesiz gidebilir?
  7. Afganistan Turk vatandaşı nasıl olabilir?
  8. Afganistan pasaportu ile hangi ülkelere vizesiz gidilir?
  9. Türk vizesi nasıl alınır?
  10. Yabancılar Türk vatandaşı nasıl olur?
  11. Afgan oturma izni nasıl alınır?
  12. Türkiye vizesi nasıl alınır?

Afganistan vize istiyor mu?

Afganistan'a gidecek olan tüm Türk vatandaşlarının seyahat öncesinde vize almaları mecburidir. Afganistan- Türkiye arasındaki vize uygulamalarına göre, Türk vatandaşlarına Afganistan Turistik vizesi en fazla 30 gün verilmektedir.

Afganistan'dan Türkiye'ye vize kaç para?

Afganistan vatandaşları, Türkiye'ye giriş yapmak için iki farklı vizeye başvuru yapabilir. Tek giriş ve çok giriş vize başvurularının ücretleri farklılık göstermektedir. Türkiye vize ücreti 2021 yılı tek giriş ücreti: 758,90 TL'dir. Çoklu giriş vize ücreti ise 2.542,20 TL olarak belirlenmiştir.

Afganistan Yesil pasaporta vize istiyor mu?

Diplomatik pasaport sahiplerinin Afganistan'a gerçekleştirecekleri 90 günlük seyahatleri için vize almalarına gerek yoktur. Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaport sahibi Türk vatandaşları Afganistan'a yapacakları turistik seyahatleri öncesi Afganistan Turistik vizesi almalıdır.

Afganistan'dan Türkiye'ye vize var mı?

Afganistan vatandaşları resmi olarak Türkiye de bulunmakta ise (ikametgâh, mülteci veya vize) Türkiye de Schengen vizesine başvuruda bulunabilmektedirler. Schengen yani C-Tipi Vize olarak da adlandırılan 90 gün altı ziyaret ve ticari amaçlı verilmektedir.

Afganistan'a gitmek için ne gerekli?

Afganistan Vize İstiyor mu? Umuma mahsus, hizmet ve hususi pasaport sahipleri Afganistan vize başvuru işlemlerinde bulunmaları gerekecektir. İki ülke arası resmi pasaport sahipleri ise 90 günü aşmama koşulu ile vize işlemlerinde bulunmalarına gerek yoktur.

Afganistan kaç ülkeye vizesiz gidebilir?

Afganistan'a vizesiz ülkeler Afgan pasaportu sahipleri beş ülkeyi vizesiz ziyaret etme hakkına sahiptir. Svalbard, Mikronezya, Dominika, Saint Vincent ve Grenadinler önde gelen ülkeler arasındadır.

Afganistan Turk vatandaşı nasıl olabilir?

A- AFGANİSTAN VATANDAŞLARI İÇİN TÜRKİYE VİZESİ Türkiye'ye seyahat gerçekleştirmek isteyen ve üç aydan fazla Türkiye'de kalmayı planlayan umuma mahsus pasaport sahibi AFGANİSTAN vatandaşlarının AFGANİSTAN'daki Türkiye temsilciliklerine şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.

Afganistan pasaportu ile hangi ülkelere vizesiz gidilir?

Afgan pasaportu sahipleri beş ülkeyi vizesiz ziyaret etme hakkına sahiptir. Svalbard, Mikronezya, Dominika, Saint Vincent ve Grenadinler önde gelen ülkeler arasındadır. Girişte 1 aylık vize. Girişte 90 gün süreyle vize.

Türk vizesi nasıl alınır?

Türkiye Turist Vizesi Nasıl Alınır? Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir ve 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak veya dış temsilciliklerimizde resen verilir.

Yabancılar Türk vatandaşı nasıl olur?

5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 11 inci maddesi uyarınca Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancılarda;
  • Kendi millî kanununa, vatansız ise 4721 sayılı Türk Medenî Kanununa göre ergin ve ayırt etme gücüne sahip olmak.
  • Başvuru tarihinden geriye doğru Türkiye'de kesintisiz beş yıl ikamet etmiş olmak.
Daha fazla öğe...

Afgan oturma izni nasıl alınır?

Türkiye'de çeşitli sebeplerle bulunan, ülkemize kaçak yollardan giriş yapmış, savaştan vesaire sebeplerden dolayı kaçak duruma düşmüş Afganlara oturma izni için bilgi alacağınız yer 157 YİMER. Bulunduğunuz illerde bulunan Göç İdaresi veya Mülteci derneklerine giderek bilgi alabilirsiniz.

Türkiye vizesi nasıl alınır?

Türkiye Turist Vizesi Nasıl Alınır? Resmi pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir ve 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizeleri www.evisa.gov.tr internet adresinden e-Vize olarak veya dış temsilciliklerimizde resen verilir.