Dimes Süt Fabrikası Nerede?

İçindekiler:

  1. Dimes Süt Fabrikası Nerede?
  2. Dimes markası kime ait?
  3. Dimes Genel Müdürü kim?
  4. Dimes hangi ülkelerde var?
  5. Obsesso kime ait?
  6. Happy Moon's ismi nereden?
  7. Dimeste kaç kişi çalışıyor?
  8. Dimes müdür?
  9. Dimes kaç ülkeye ihracat yapıyor?
  10. Dimes hangi ülkelere ihracat yapıyor?

Dimes Süt Fabrikası Nerede?

DİMES ihracatı arttırma hedefiyle, Alsancak Limanı'na yakın oluşundan ötürü İzmir'in Kemalpaşa ilçesine Nisan 2000 tarihinde fabrika kurdu. Günümüzde meyve suyunun yanı sıra süt ürünleri ile kahveli içecekler üretilmektedir.

Dimes markası kime ait?

Dimes, 1943 yılında Mustafa Vasfi Diren tarafından kurulan Türkiye'nin ilk yerli sermayeli meyve suyu ve içecek markasıdır. Portakal, Elma, Vişne, Şeftali, Nar, Kayısı, Üzüm, Ananas, Karpuz Çilek Muz, Domates, Karışık Meyve, Mango gibi meyve suyu çeşitlerine sahiptir.

Dimes Genel Müdürü kim?

DİMES A.Ş. Genel Müdürü Ozan DİREN Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin sosyal medya hesabında öğrencilerimizle buluştu.

Dimes hangi ülkelerde var?

Toplam ihracatın yaklaşık yüzde 10'nun Afrika ülkelerine gerçekleştiğini belirten Diren, Dimes markasının sadece Kuzey Afrika ülkelerinde değil, Gabon, Gana, Cibuti de dahil birçok farklı ülkede var olduğunu dile getirdi. Diren, “Afrika'da tüketiciler, geçmiş deneyimlerinin de etkisiyle kalite konusunda çok hassaslar.

Obsesso kime ait?

OBSESSO markası ile soğuk kahve pazarına giren, Türkiye'nin yerli sermayeli ilk meyve suyu ve önde gelen içecek markası DİMES, soğuk kahveyi daha geniş kitlelerce kolay erişilir hale getirmeyi hedefliyor. DİMES Ar-Ge Merkezi'nin imzasını taşıyan soğuk kahve markası OBSESSO'yu tüketicilerin beğenisine sundu.

Happy Moon's ismi nereden?

Restoran Sahibi olan Hüseyin Aymutlu'nun soyadının, İngilizce'ye eğlenceli bir şekilde çevrilmesiyle Happy Moon's ismi ortaya çıktı.

Dimeste kaç kişi çalışıyor?

Bugün ise toplam 3 fabrikamızla birlikte, Türkiye'nin en büyük meyve suyu üreticisi haline geldik. Toplamda 150 kişinin çalıştığı Tokat fabrikamızda, saatte 10 ton meyve püre konsantresi, 10 ton meyve suyu konsantre, 11,5 ton meyve suyu üretimi yapıyoruz.

Dimes müdür?

Musa Çakır - Fabrika müdürü - Dimes A.Ş.

Dimes kaç ülkeye ihracat yapıyor?

1958 yılında Tokat'ta ilk tohumları atılan DİMES, 1963 yılında yerel sermaye ile kurulmuş Türkiye'nin ilk meyve suyu markasıdır. Bugün ülkemizin en büyük meyve suyu üreticisi olarak 100'den fazla ülkeye ihracat yapmaktadır.

Dimes hangi ülkelere ihracat yapıyor?

Uzak Doğu'da Rekabet Zorlu, Potansiyel Yüksek DİMES, ihracatının yüzde 26'sını, en çok ihracat yaptığı ilk üç ülkeden biri olan Hong Kong'un yanı sıra Japonya, Çin, Hong Kong, Malezya ve Filipinler'i de içine alan Uzak Doğu pazarına gerçekleştiriyor.