TOBB ETÜ kaç öğrenci var?

İçindekiler:

  1. TOBB ETÜ kaç öğrenci var?
  2. ETÜ özel mi?
  3. TOBB ETÜ tıp hazırlık zorunlu mu?
  4. TOB sınavı nedir?
  5. TOBB dünyada kaçıncı sırada?

TOBB ETÜ kaç öğrenci var?

6.129 (2017) TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi/Öğrenci sayısı

ETÜ özel mi?

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ya da kısaca TOBB ETÜ, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin bir iştiraki olanTürkiye Odalar ve Borsalar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2003 yılında Ankara'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.

TOBB ETÜ tıp hazırlık zorunlu mu?

Uluslararası Standartlarda Dil Eğitimi Bu nedenle, eğitim dilimiz büyük ölçüde Türkçe olsa da, İngilizce Hazırlık sınıfımız zorunlu. Toplamda 1.150 saatlik Türkiye'nin en kapsamlı İngilizce Hazırlık programını sunuyoruz.

TOB sınavı nedir?

TOBB Üniversitesi “İngilizce Düzey Belirleme Sınavı” ve “TOEFL_ITP” sınavı, hazırlık derslerinden muaf olmak isteyen öğrenciler için iki aşamalı olarak düzenlemektedir. Bu sınava TOBB ETÜ'ye yeni kayıt yaptıran öğrenciler girmektedirler. Eski kayıtlı öğrenciler, doğrudan TOEFL-ITP yeterlik sınavına girmektedirler.

TOBB dünyada kaçıncı sırada?

Tüm dünyadan 300 yükseköğretim kurumunun sıralandığı listede 16 Türk üniversitesi yer alıyor. Listede yer alan en genç Türk üniversitesi olan TOBB ETÜ ilk defa dahil olduğu sıralamada kendine 201- 250 bandında yer bularak büyük bir başarıya imza attı.