Müslüman bir erkek kimlerle evlenebilir?

İçindekiler:

  1. Müslüman bir erkek kimlerle evlenebilir?
  2. Bir Müslümanın Müşrikle evliliğinin islam hukukundaki hükmü nedir?
  3. Dinimize göre hangi kadınlarla evlenilmez?
  4. Bir Müslüman kiminle evlenebilir?
  5. Evlenilmesi yasak olan kimselere ne denir?
  6. Dinimize göre kimlere nikah düşmez?
  7. Islam hukukunda evlenme engelleri nelerdir?
  8. Kimlere nikah düşmez Diyanet?
  9. Üvey kardeş ile evlenebilir mi?
  10. Dayının yanında başı açık durulur mu?

Müslüman bir erkek kimlerle evlenebilir?

''Klasik İslam hukukunda müslüman erkek, Ehl-i Kitap'tan bir kadınla evlenir, ama müslüman bir kadının Ehl-i Kitap'tan biriyle evlenmesi uygun görülmez. Bunun dini ve sosyal sebepleri vardır. İslam anlayışına göre aile erkekten devam eder. İslama inanan, diğer dinlere, kitaplarına ve peygamberlerine inanmak zorundadır.

Bir Müslümanın Müşrikle evliliğinin islam hukukundaki hükmü nedir?

IV- İslâmiyet'te Evlilik Engeli Olarak Din Farkı Müşrik kimselerle evlilik kesin olarak yasaklanmıştır.

Dinimize göre hangi kadınlarla evlenilmez?

Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, birader kızları, hemşire kızları, sizi emziren (süt) analarınız, süt hemşireleriniz, karılarınızın anaları, kendileriyle (zifafa) girdiğiniz karılarınızdan olup, himayelerinizde bulunan üvey kızlarınız size haram edildi.

Bir Müslüman kiminle evlenebilir?

Müteakip âyette kan (nesep) ve süt (radâ') hısımlığıyla sıhrî hısımlıktan dolayı evlenilmesi haram olan kadınlar şöyle sıralanmıştır: “Anneleriniz, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeş kızları, kız kardeş kızları, sizi emziren sütanneleriniz, sütbacılarınız, eşlerinizin anneleri, ...

Evlenilmesi yasak olan kimselere ne denir?

Kendileriyle evlenilmesi haram olan Müslüman kadınlar şunlardır: Anne, anne ya da baba tarafından olan büyük anneler, kız, oğlan ve kızın çocukları yani torunlar, kız kardeş, kız ve erkek kardeşin kızları, hala, teyze, eşin annesi, kendisiyle birleşilen eşin başka kocasından olan kızı, oğlun eşi, evlilikleri devam ...

Dinimize göre kimlere nikah düşmez?

Evlenilmesine hiçbir zaman müsaade edilmeyen kimseler şunlardır:
  • Kanbağı olan akrabalardan torun, evlat, anne, baba, dede, nine, kardeş, teyze, dayı, hala, amca, yeğen.
  • Evlilik yoluyla edinilen (sıhrî) akrabalardan kaynana, kayınbaba, eşlerin başkalarından olan çocukları, evlatların eşleri.
Daha fazla öğe...

Islam hukukunda evlenme engelleri nelerdir?

Aşağıda herbirini ayrı ayrı ele alacağımız bu evlenme engelleri ise, din farklılığı, boşarna, dört evlilik, sıhr. civar hısımlığı, başkasıyla evli olma, mülkiyet ilişkisi, ihramlı olma ve müliiane'den ibarettir.

Kimlere nikah düşmez Diyanet?

Evlenilmesine hiçbir zaman müsaade edilmeyen kimseler şunlardır:
  • Kanbağı olan akrabalardan torun, evlat, anne, baba, dede, nine, kardeş, teyze, dayı, hala, amca, yeğen.
  • Evlilik yoluyla edinilen (sıhrî) akrabalardan kaynana, kayınbaba, eşlerin başkalarından olan çocukları, evlatların eşleri.
Daha fazla öğe...

Üvey kardeş ile evlenebilir mi?

Bir kişi bu üçünden biri ile evlenemez. Bunun dışında üvey kardeşi olursa evlenebilir. Mesela Ahmet adlı kişinin babası, Ahmet'in annesinden başka bir kadınla evlenirse ve o kadının da başka bir erkekten kızı varsa Ahmet o kadının kızı ile evlenebilir.

Dayının yanında başı açık durulur mu?

Peygamber (asm) şöyle buyurmuştur: "Kadınların yanına girmekten sakının." Bunlardan başka dede, amca, dayı, süt kardeş gibi kendileriyle sürekli olarak evlenmeleri yasaklanan hısımların yanına da kadın süs yerleri açık olarak çıkabilir.