Bingöl hangi mezhep?

İçindekiler:

  1. Bingöl hangi mezhep?
  2. Bingöl nerede hangi bölgede?
  3. Bingöl'ün en meşhur yemeği nedir?
  4. Bingöl hangi sehirde?
  5. Bingöl hangi illere yakın?
  6. Bingölü kim fethetti?
  7. Bingöl Karlıova nereye yakın?
  8. Bingöl Genç nereye yakin?

Bingöl hangi mezhep?

Ekseriyetle Zaza olan Bingöl halkında etnisite vurgusu diğer toplumlarla kıyaslandığında daha zayıftır. Halkın neredeyse tamamı Müslüman, mezhep olarak ise çoğunlukla Sünni (Şâfiî)9 ve kısmen de Alevi'dir.

Bingöl nerede hangi bölgede?

BİNGÖL NERDE, HANGİ BÖLGEDE? Bingöl, Doğu Anadolu Bölgesi'nin Yukarı Fırat bölümünde bulunuyor. Bingöl doğuda Muş, kuzeyde Erzincan ve Erzurum, batıda Tunceli ve Elazığ, güneyde ise Diyarbakır ili ile komşudur.

Bingöl'ün en meşhur yemeği nedir?

Bingöl yemekleri denilince akla ilk gelen yemekler arasında löl yemeği gelmektedir Löl yemeği en çok sevilen hamur işi yemekleri arasındadır. Meşhur olarak bilinen löl böreği kavurma ve peynir ile hazırlanmaktadır. Bingöl yemeklerinin en lezzetli hamur işleri arasında löl böreği gelmektedir.

Bingöl hangi sehirde?

Bingöl
İlçenin Bingöl'de ki konumu
ÜlkeTürkiye
İlBingöl
Coğrafi bölgeDoğu Anadolu Bölgesi
14 satır daha

Bingöl hangi illere yakın?

Bingöl İli Doğu Anadolu Bölgesi Yukarı Fırat bölümünde yer alır. Doğusu Muş, kuzeyi Erzurum ve Erzincan, Batısı Tunceli ve Elazığ, Güneyi ise Diyarbakır İlleri ile çevrilidir. Bingöl İli 41 - 20 ve 39 - 56 doğu boylamları ile 39 - 31 ve 36 - 28 kuzey enlemleri arasında yer alır.

Bingölü kim fethetti?

URARTU DEVRİNDE BİNGÖL Bingöl, Elazığ ve Tunceli dolaylarını aldı. MÖ. 546 yılında Lidya üzerine yürüdü. Lidyalıları da yenerek bütün Anadolu'ya sahip oldu.

Bingöl Karlıova nereye yakın?

Karlıova, Bingöl'ün ilçelerinden batıda Yedisu ve Adaklı, güneybatıda Merkez ve güneyde de Solhan ilçeleriyle birlikte doğuda Muş'un Varto, kuzeyde de Erzurum'un Tekman ve Çat ilçeleriyle komşudur. Karlıova'nın il merkeziyle arasındaki mesafe ise yaklaşık 70 km'dir.

Bingöl Genç nereye yakin?

Genç ilçesinin yüzölçümü 1646 km²'dir. Kuzeyde Bingöl ili merkez ilçe ve Murat Nehri, Güneyde Diyarbakır ili, Doğuda Solhan ilçesi, batıda Elazığ ili ile çevrilidir. İlçe merkezi Murat Nehri kıyısında düz bir alana kurulmuş olup 1125 m rakıma sahiptir.