Tetkik Hakimi nerede görev yapar?

İçindekiler:

  1. Tetkik Hakimi nerede görev yapar?
  2. Danıştay tetkik hakimini kim değiştirir?
  3. Danıştay görevlerini kim belirler?
  4. Danıştay kararı resmi gazetede yayınlanır mı?
  5. Danıştay hangi kuruma bağlı?
  6. Idari yargı hakimi ne iş yapar?

Tetkik Hakimi nerede görev yapar?

Madde 5- Birinci sınıf incelemesine iki yılı kalanlar hariç olmak üzere, bir daire veya kurulda fiilen en az beş yıl çalışmış olan tetkik hakimleri diğer bir kümede yer alan daire veya kurullarda görevlendirilirler.

Danıştay tetkik hakimini kim değiştirir?

Danıştay tetkik hâkimlerinin görev yerleri, Başkanlık Kurulu tarafından belirlenir. Görev yerleri, aynı usulle değiştirilir, idari bakımdan zaruret olmadıkça bir sicil devresi geçmeden görev yerleri değiştirilemez.

Danıştay görevlerini kim belirler?

2. Danıştay tetkik hakimlerinin görev yerleri, Başkanlık Kurulu tarafından belirlenir. Görev yerleri, aynı usulle değiştirilir.

Danıştay kararı resmi gazetede yayınlanır mı?

Ülkemizde ne hikmetse yargı kararları yüksek mahkemeler tarafından sır kabul edilir, hepsi yayımlanmaz. Ancak yüksek mahkemelerin bu isim gizleme davranışına, Anayasa Mahkemesi Kararlarında rastlanmaz. ...

Danıştay hangi kuruma bağlı?

Ayrıca yürütme organlarına yardımcı bir inceleme, danışma ve karar organı olup yönetimin yargı yoluyla denetlenmesi görevini yapan bir yargı kuruluşudur....Danıştay (Türkiye)
Türkiye Cumhuriyeti Danıştay Başkanlığı
Yargıİdari yargı
YerÜniversiteler, Dumlupınar Bulvarı. No: 149, 06800 Çankaya, Ankara
Oluşum türüYüksek mahkeme
11 satır daha

Idari yargı hakimi ne iş yapar?

İdari hakimler, idari yargılama dosyalarına bakan hakimlerdir. İdari mahkemeler; vergi mahkemeleri, Danıştay ve bölge idare mahkemelerinin görevi dışında kalmakta olan diğer davalarla ilgilenmektedirler. Dolayısıyla hukuk sistemi içerisinde oldukça önemli bir konuma sahiptirler.