Mühürlü App plaka yasak mı?

İçindekiler:

  1. Mühürlü App plaka yasak mı?
  2. Plaka nerede Bastırabilirim?
  3. Cemiyet mühürlü app plaka nedir?
  4. Plaka kayboldu ne yapmalıyım?
  5. Kare App Plaka muayeneden geçer mi?

Mühürlü App plaka yasak mı?

APP Plaka Yasak Mı? Ancak ne yazık ki, APP plaka, Emniyet Müdürlüğü tarafından yasaklanmıştır. Bu plaka türü 2010 yıllında kullanılmaya başlansa da 6047 sayılı kanuna göre yasaklı hale gelmiştir. Yasağa rağmen bu plaka türünü kullanan kişiler, 427 TL para cezası ödeyecektir.

Plaka nerede Bastırabilirim?

İkinci adım: Notere gitmeli, satış ve devir işlemlerini gerçekleştirirken plaka değişikliği yapmak istediğinizi bildirmelisiniz. Noterde eski plakayı teslim etmeniz gerekir. Üçüncü adım: İlk iki adımı tamamladıktan sonra en yakın Şoförler Odası şubesine giderek plakanızı bastırabilirsiniz.

Cemiyet mühürlü app plaka nedir?

APP Plaka Nedir? Amerikan Press Plaka kelimelerinin ilk 3 harfinin kısaltılmasıdır. Standart plakaların aksine APP plaka kişilerin zevklerine göre tasarlandığı için daha hoş ve düzgün görüntüye sahiptir. Kısacası, kişilerin kendi istedikleri fontlarda, boyutlarda ve renklerde yaptırdıkları plakadır.

Plaka kayboldu ne yapmalıyım?

Kayıp plaka çıkarmak için yapmanız gerekenler ise şöyledir; Emniyet Müdürlüğü'nde kayıp plaka için dilekçe yazmanız istenecektir. Şayet tek plaka kaybolmuş ise, tarafınıza plaka çıkarma belgesi verilecek ve Şoförler Cemiyeti'ne gönderileceksiniz. Daha sonra ilgili yere giderek plakanızı bastırabilirsiniz.

Kare App Plaka muayeneden geçer mi?

App plakalarında yasal olmaması muayeneden geçmesine engeldir. Yalnız App plakalar değil mühürsüz plakalarda aynı şekilde cezaya tabidir. App plakaları EDS kameraları tarafından okunamaz ve bu sayede sistem otomatik olarak bu plakaları tespit ederek sürücülere ceza kesilir.