DASK yapılıp yapılmadığını nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. DASK yapılıp yapılmadığını nasıl öğrenebilirim?
  2. DASK sigortası kime ait?
  3. DASK devletin mi?
  4. DASK mal sahibi mi kiracı mı?
  5. DASK Hangi Bakanlığa Bağlı?
  6. DASK hangi kurum istiyor?

DASK yapılıp yapılmadığını nasıl öğrenebilirim?

DASK poliçe sorgulama e-devlet uygulaması ile yapılabiliyor. Deprem sigortası sorgulama işlemlerini e-devletten, www.turkiye.gov.tr/dask-police-sorgulama adresinden yapabilirsiniz. Zorunlu deprem sigortası poliçenizi www.dask.gov.tr adresinden de sorgulayabilirsiniz.

DASK sigortası kime ait?

DASK'ı Kiracı mı Ev Sahibi mi Öder? Zorunlu deprem sigortası, kiracı ya da ev sahibi tarafından yaptırılabilir. Ancak her iki durumda da poliçe, ev sahibi adına düzenlenir ve ev sahibi sigortalı sıfatını taşır. Sigorta ettiren de ev sahibi olduğunda kiracının sigorta ile ilgili herhangi bir ödeme sorumluluğu da olmaz.

DASK devletin mi?

2000 yılında kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), ülkemizde Zorunlu Deprem Sigortası edindirme, uygulama ve yönetimi faaliyetlerinden sorumlu tüzel kimlikli bir kamu kuruluşudur.

DASK mal sahibi mi kiracı mı?

Zorunlu Deprem Sigortası, kiracı tarafından kendi adına yaptırılamaz. Kiracı Zorunlu Deprem Sigortasını "Sigorta Ettiren" sıfatıyla, sadece ev sahibi adına yaptırabilir. Ancak her durumda tazminat, tapuda “Hak Sahibi” olarak belirtilen kişiye ödenir.

DASK Hangi Bakanlığa Bağlı?

DASK, biri başkan olmak üzere toplam yedi üyeden oluşan "Doğal Afet Sigortaları Kurumu Yönetim Kurulu" tarafından yönetilir. Yönetim Kurulu; T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, T.C.

DASK hangi kurum istiyor?

“Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), itibariyle zorunlu deprem sigortası poliçesi üretiminde İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Ulusal Adres Veri Tabanını (UAVT) kullanmaktadır.”