Kayıp Zayi ne demek?

İçindekiler:

  1. Kayıp Zayi ne demek?
  2. Bulmacada ödenti ne demek?
  3. Bulmacada çare ne demek?
  4. Zayii mi zayi mi?
  5. Ehliyet zayi ne demek?
  6. Zayi nasil yazilir TDK?
  7. Bulmacada ödün ne demek?

Kayıp Zayi ne demek?

ZÂYİ 1. Kayıp, yok olmuş, elden çıkmış (şey): “Mâl-i zâyi: Kayıp mal.” Bu zâyi kendilerinde o kadar derin bir yara açmıştı ki (Mehmet Rauf). 2. Ziyan olmuş, boşa gitmiş (şey): Zâyi'dir ey sipihr-i sitem-ger iânetin / Yoktur benimle da'vî-i nazm u makāl eder (Nâilî).

Bulmacada ödenti ne demek?

Ödenti 5 Harfli Bulmaca Cevabı Bu sözcük 5 harften oluşmaktadır ve 'Aidat' olarak ifade edilir. Herhangi bir dernek ya da kuruluş gibi değişik yerler için üyelerin yıl bazında ödedikleri bedel olarak ifade etmek mümkün.

Bulmacada çare ne demek?

Çare sorusunun beş harfli yanıtlarından biri GÜZİR kelimesidir. Mevcut sorunların giderilmesi anlamına gelen çözüm sözcüğü de çare kelimesi ile eş anlamlıdır. Dert kelimesinin zıt anlamlısı olan derman, hem ilaç hem de çare anlamına gelir.

Zayii mi zayi mi?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Zayietmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Zayi etmek şeklinde olmalıdır.

Ehliyet zayi ne demek?

Hukuki bir terim olarak genellikle saklanması zorunlu olan belgelerin yitirilmesini tanımlar. Örneğin; resmi senet gibi kıymetli bir evrakın zarar görmesi, kaybolması ya da yırtılması gibi haller zayi olma sonucunu doğurur.

Zayi nasil yazilir TDK?

Bu kelime genellikle Zayietmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Zayi etmek şeklinde olmalıdır.

Bulmacada ödün ne demek?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan ivaz, birini memnun edebilmek adına kendi isteklerini yok saymak anlamına gelir. İvaz kelimesinden türetilmiş olan taviz sözcüğü de bedel olarak vermek ve gözden çıkarmak anlamında kullanılır.