Geriatrik psikoloji ne demek?

İçindekiler:

  1. Geriatrik psikoloji ne demek?
  2. Geriatrik hastalıklar nelerdir?
  3. Yaşlılık psikolojisi nedir?
  4. Geropsikiyatri ne demek?
  5. Geriatri kimlere bakar?
  6. Psikolojik yaşlanma neyi ifade eder?
  7. Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi Bilim Dalı nedir?
  8. Yaşlılık döneminde yaşanan psikolojik rahatsızlıklar nelerdir?
  9. Yaslilarda depresyona neden olabilecek degiskenler?
  10. Depresyon sıklığı yaşla birlikte azalır mı?
  11. Geriatrik birey nedir?
  12. Yaşlanma nedir DSÖ?

Geriatrik psikoloji ne demek?

Geriatrik psikiyatri ileri yaşa özel yapılan psikiyatrik tedavidir. Geriatrik psikiyatride amaç hastanın tedavisinin yanı sıra mevcut psikolojisinin iyilik haline getirilmesidir.

Geriatrik hastalıklar nelerdir?

Otörler tarafından görüş birliği olan çok sık karşımıza çıkan geriatrik sendromlar şunlardır: Malnütrisyon, immobilizasyon, inkontinans, depresyon,deliryum, demans, düşme, yürüme bozuklukları, ağrı, osteoporoz, kırılgan yaşlı (frailty) ve bası yarasıdır.

Yaşlılık psikolojisi nedir?

Psikolojik Yaşlılık: Gelişim sürecinde deneyimlerin artmasıyla oluşan davranış değişiklikleri ve davranışsal uyum yeteneğindeki yaşa bağlı değişimlerdir. Anılarda yaşama, geçmişe özlem, geçmişe takılıp kalma, geçmişten kopamama da bunun içindedir.

Geropsikiyatri ne demek?

Yatışı yapılan hastalarımıza Yaşlılık Psikiyatrisi (Geropsikiyatri) Servislerimizde kişiye özel tedavi ve bakım çeşitleri ile hizmet verilir. ... Uzun süreli hastaneye yatışlarında bireyin bağımsız bir hayat yaşaması için kişiye özel tedavi ve bakım süreçleri oluşturulur.

Geriatri kimlere bakar?

Geriatri; 65 yaş ve üstündeki hastaların tanısı, tedavisi, koruyucu hekimlik uygulamaları ile ilgilenen bilim dalı olup iç hastalıkları uzmanlığının bir yan dalı'dır.

Psikolojik yaşlanma neyi ifade eder?

PSİKOLOJİK YAŞLANMA NEDİR?  Psikolojik yaşlanma, bireyin zihinsel yetenek ve işlevlerindeki azalma ile birlikte, davranışsal uyum yeteneğinde yaşa bağlı ortaya çıkan değişimleri ifade etmektedir.

Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi Bilim Dalı nedir?

Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi, herhangi bir hastalığı olan veya ameliyat olan kişilere, psikiyatrik tıp hizmeti ile psikososyal destek sunan psikiyatri üst disiplinidir. Bu disiplin, sağlığın fiziksel, ruhsal boyutlarıyla ayrılmaz bir bütün olduğu ve birbirini etkilediği anlayışına dayanmaktadır.

Yaşlılık döneminde yaşanan psikolojik rahatsızlıklar nelerdir?

Yaşlılık döneminde görülen, yorgunluk, halsizlik, konsantrasyon bozukluğu, unutkanlık, uyku bozukluğu, yeme bozukluğu gibi sorunlar yaşlılığın doğal bir sonucu olarak görülmemelidir. Yaşlılarda depresyon belirtisi olabilirler.

Yaslilarda depresyona neden olabilecek degiskenler?

Sosyal ilişkilerde azalma, yalnızlık, yas, maddi kazançta azalma, fiziksel hastalıklar, öz güven eksikliği, cinsel kapasitede kayıp, meydana gelen yaygın veya bölgesel beyin dokusu harabiyetleri yaşlılık dönemi depresyonu için önemli risk faktörleridir.

Depresyon sıklığı yaşla birlikte azalır mı?

Depresyon belirtileri yaşla değişkenlik gösterir mi? Evet. Yaşlılarda bedensel ve bilişsel belirtiler affektif belirtilere göre daha fazla izlenir. Depresif duygudurum sık olmakla birlikte duygusal ifadelerde azalma daha sık izlenir.

Geriatrik birey nedir?

Geriatri; 65 yaş ve üstündeki hastaların tanısı, tedavisi, koruyucu hekimlik uygulamaları ile ilgilenen bilim dalı olup iç hastalıkları uzmanlığının bir yan dalı'dır.

Yaşlanma nedir DSÖ?

Kronolojik yaşlanma: Doğumdan itibaren, insanın içinde bulunduğu zamana kadar geçen, yıllara bağlı yaşlanmadır. Yani DSÖ'nün güncel olarak belirttiği 65 yaşa kadar genç tanımı kronolojik yaş dilimidir. Sosyal yaşlanma: gerontologlar yaşlıları oynadıkları sosyal rollere ve alışkanlıklara göre tanımlamaktadırlar.