Gecikme faizi kaç?

İçindekiler:

  1. Gecikme faizi kaç?
  2. 2020 gecikme zammı oranı ne kadar?
  3. SGK gecikme faizi günlük mü aylık mi?
  4. Pişmanlık zammı ne kadar?
  5. Gecikme zammı en az kaç TL?
  6. SGK gecikme zammı yüzde kaç?

Gecikme faizi kaç?

Yeni Gecikme Faizi Oranı Vergi Usul Kanunu'nun 112. maddesinde yer alan düzenleme nedeniyle, gecikme faizi gecikme zammı oranında uygulandığından, 1592 sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla yapılan değişiklik gecikme faizini de değiştirmiş olup, 30.12.2019 tarihinden itibaren uygulanacak gecikme faizi oranı %1,6 olmuştur.

2020 gecikme zammı oranı ne kadar?

Vergi dahil amme alacaklarının geç ödenmesinde uygulanan gecikme zammı ile geç tahakkuk durumunda uygulanan gecikme faizi oranları her ay için ayrı ayrı uygulanmak üzere %1,6'ya düşürülmüştür.

SGK gecikme faizi günlük mü aylık mi?

30 Aralık 2019 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanmış olan en güncel Cumhurbaşkanlığı kararı neticesinde, gecikme zammı oranı aylık %1,6 olarak güncellenmiştir.

Pişmanlık zammı ne kadar?

Vergide Pişmanlık Başvurusu Nedir ? Pişmanlık Zammı, ödeme süresi geçmiş vergisi bulunan mükellefin, uygulanacak gecikme zammı oranında bir zamla birlikte haber verme tarihinden başlayarak on beş gün içinde ödemesidir.

Gecikme zammı en az kaç TL?

5035 sayılı Kanunla değişik 6183 sayılı Kanunun 51.maddesinin ikinci fıkrasıyla gecikme zammı asgari tutarı bir milyon 4 lira olarak belirlenmiştir.

SGK gecikme zammı yüzde kaç?

SGK 2021 gecikme zammı oranı nedir? Peki yeni gecikme zammı oranı nedir? 30 Aralık 2019 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanmış olan en güncel Cumhurbaşkanlığı kararı neticesinde, gecikme zammı oranı aylık %1,6 olarak güncellenmiştir.