Hamile diyeti nedir?

İçindekiler:

  1. Hamile diyeti nedir?
  2. Hamilelikte kaçıncı aya kadar kilo verilir?
  3. Gebelik şekeri olanlar ne yememeli?
  4. Diyabetli anne nasıl beslenmeli?
  5. Hamilelikte kilo vermek mümkün müdür?

Hamile diyeti nedir?

Gebelik sürecinde annenin fazla kilo almasını ve buna bağlı olarak bebekte oluşabilecek sağlık sorunlarını önlemek için, annenin beslenme şeklinin düzenlenmesi 'hamilelik diyeti' olarak adlandırılır. Hamilelik diyeti, gebelik boyunca kilo alımını durdurmayı değil, sağlıklı ve dengeli şekilde kilo almayı hedefler.

Hamilelikte kaçıncı aya kadar kilo verilir?

Dr. Özgönül, sağlıklı bir hamilelikte alınması gereken kilo ile ilgili olarak, "Kişinin boyuna göre değişim olsa da gebelik öncesi normal kilonuzdaysanız ortalama olarak 10-17 kilo arasında kilo alımı normal sayılabilir. Kilo alımı ilk 3 ayda az daha sonraki 6 ayda daha fazladır (ortalama ayda 2 kilo gibi).

Gebelik şekeri olanlar ne yememeli?

Özellikle kahvaltılarda bal, reçel ya da çikolata gibi kan şekerini çok hızlı yükselten yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Ara öğünlerde çikolata, kek, bisküvi ya da tatlı gibi çok şekerli ve sağlıksız besinler tüketilmemelidir.

Diyabetli anne nasıl beslenmeli?

Diyabetli Hamilelere Özel Beslenme Öneriler Karbonhidratı tamamen kesmek yerine doğru adresten almalı; tam tahıl taneleri, kepekli pirinç, kepekli makarna, bulgur ve yulaf gibi… Kan şekerinin ani düşüşlerini önlemek için de posadan zengin gıdalar tercih etmeli ve ara öğünleri kesinlikle atlamamalı!

Hamilelikte kilo vermek mümkün müdür?

Gebeliğini ortalama bu şekilde tamamlayan bir anne, doğum sonrası emzirerek bir kaç ay gibi kısa bir sürede başlangıç kilosuna dönebilir. Gebelik öncesi fazla kilosu olan kadınlarda gebelik sürecinde 5-6 kg alınması önerilirken, kadınlarda profesyonel destek ile kilo almadan gebeliği tamamlamak mümkündür.