Tapu bilgileri nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Tapu bilgileri nasıl alınır?
  2. Tapu şikayeti nereye yapılır?
  3. Tapu dairesinde hangi işlemler yapılır?
  4. Tapu telefon bilgileri beyan nedir?
  5. Online tapu nasıl yapılır?
  6. Tapu işlemleri farklı ilden yapılabilir mi?
  7. Tapu intikal randevu nasıl alınır?

Tapu bilgileri nasıl alınır?

Tapu dairesinden bilgi almak için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Edinme Sistemi bulunuyor. Bilgi Edinme Sistemi, "Bilgi Edinme Hakkı Kanunu" gereğince bilgi ve belge talep etmek için kullanılıyor. Bunun dışındaki şikayet, danışma ve talepleriniz için 4448278 Alo Tapu Hattı 'nı arayabilirsiniz.

Tapu şikayeti nereye yapılır?

Tapu müdürü nereye şikayet edilir? Kamu kurumları ve görevlileri ile ilgili istek, öneri, şikayet ve ihbarları için Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) hizmeti kullanılabiliyor. Ayrıca 150 numaralı çağrı merkezini arayarak da şikayet, istek ve dilekler iletebiliyor, başvuruların durumunu takip edilebiliyor.

Tapu dairesinde hangi işlemler yapılır?

Tapu dairesinde yalnızca taşınmaz malın alım satım işlemleri yapılmıyor. Söz konusu tapu ile ilgili tüm işlemler, tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu dairesi işlemleri arasında tapu üzerine ipotek koyma, tapuya şerh koyma, tapu belgesinde değişiklik yapma gibi işlemler yer alıyor.

Tapu telefon bilgileri beyan nedir?

"Vatandaşlarımız taşınmazları üzerinde başlatılan işlemlerden haberdar olmak için e-Devlette 'Tapu Telefon Bilgileri Beyan' kısmından cep telefonu numarasını kaydetmeli. Bu uygulama ile kişinin adına kayıtlı taşınmazlar ile ilgili herhangi bir işlem başlatıldığında kişiye kısa mesaj (SMS) yolu ile bilgi veriliyor.

Online tapu nasıl yapılır?

Vatandaşlar; sisteme alıcı ve satıcının T.C. kimlik numarası, e-devlet şifresi, telefon numarası ve tapu müdürlüğü ismini giriyor. Sonrasında tapu müdürlüğü tarafından harç miktarı hesaplanıp vatandaşlara bildiriliyor. Vatandaşların ücretlerini yatırmalarının ardından web tapu randevu saati SMS ile iletiliyor.

Tapu işlemleri farklı ilden yapılabilir mi?

2011 yılında yönetmelikte yapılan bir değişiklik ile Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) sayesinde başka şehirden tapu devri yapılabiliyor. Örneğin İstanbul'da yaşayan bir vatandaşın Trabzon'da bulunan arsasını satmak için yüzlerce kilometre yol gitmesine gerek kalmıyor.

Tapu intikal randevu nasıl alınır?

Tapu randevusu alabilmek için öncelikle Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nün 181 numaralı çağrı merkezini arayarak randevu talebinde bulunabilirsiniz.