Tan 90 kac?

İçindekiler:

  1. Tan 90 kac?
  2. Cot0 kaç?
  3. Sin nasıl bulunur?
  4. Sin 40 nasıl hesaplanır?
  5. Sinus ve kosinüs kim buldu?
  6. Sinüs kosinüs ne zaman bulundu?
  7. Kosinüs teoremi kim buldu?
  8. Trigonometri Ne konusu?
  9. Trigonometri hangi sınıf konusu?

Tan 90 kac?

Tan 90 = Sin 90 / Cos 90 dır. Burada Cos 90 = 0 olduğu için Tan 90 Tanımsız olacaktır. Cot 90 = Cos 90 / Sin 90 dır. Burada 0 / 1 olduğu için Cot 90 = 0 olacaktır.

Cot0 kaç?

Doğrulanmış Cevap Cot=cos/sin olmak uzere ; Cot0=cos0/sin0 =1/0=sonsuza esittir . Cot90=cos90/sin90=0/1=0 olacaktir.

Sin nasıl bulunur?

Sinüs Nedir? Şekildeki gibi bir üçgende A açısının karşısındaki kenarın uzunluğunun hipotenüs adı verilen kenarın uzunluğuna oranı ile elde edilen bir değerdir. Sinüs, kısaca Sin şeklinde ifade edilir. Bulunan bu değere A açısının sinüsü denir ve Sin(A) şeklinde gösterilir. şeklinde ifade edilir.

Sin 40 nasıl hesaplanır?

Örnek resimde attığım gibi değerleri verilen bir üçgende sin, cos, tan, cot bulabilirsin ama değerleri bilmeden ve bilimsel bir hesap makinesine sahip olmadan bu soruyu cevaplaman zor olacaktır. sinx= karşı kenar / hipotenüs' dür. sin40= b / 1 olacaktır.

Sinus ve kosinüs kim buldu?

MS 9. yüzyılın başlarında, Muhammed ibn Mūsā al-Khwārizmī doğru sinüs ve kosinüs tablolarını ve ilk teğetler (tanjant) tablosunu üretti.

Sinüs kosinüs ne zaman bulundu?

Doğrulanmış Cevap. Sinüs ne zaman bulunmuştur ? Sinüs kelimesi sanskritçe kelimenin arapçaya yanlış tercümesi ve daha sonra 12. yy. da Tivolili Plato tarafından latinceye aynen çevrilmesi sonucu oluşmuştur.

Kosinüs teoremi kim buldu?

9. yy da Arap bilgin El Battani, batıya sinüsü tanıtmış, tanjant, kotanjant fonksiyonlarını ve küresel üçgendeki kosinüs teoremini bulmuştur. 9. yy da aynı şekilde Ebulvefa, tanjant cetvelini hazırlamıştır. 13. yy da trigonometri İranlı bilgin Nasiriddin-i Tusi ile bir bilim dalı haline gelir.

Trigonometri Ne konusu?

Trigonometri, AYT Matematik'teki önemli konulardan biri. ... Trigonometrik Fonksiyonlar, Ters Trigonometrik Fonksiyonlar, Kosinüs – Sinüs Teoremleri, Toplam – Fark Formülleri, Dönüşüm Formülleri ve Trigonometrik Değerler, bu konunun alt başlıklarından bazıları.

Trigonometri hangi sınıf konusu?

Cevap: Trigonometri 11. Sınıf ve 12. Sınıf konusudur.