Kitap dergi gazete ve sanat eserlerinin adları nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Kitap dergi gazete ve sanat eserlerinin adları nasıl yazılır?
  2. Tırnak içindeki ifade nasıl yazılır?
  3. Tırnak işaretinden önce virgül gelir mi?
  4. Alıntı cümlesinin sonuna ne konur?

Kitap dergi gazete ve sanat eserlerinin adları nasıl yazılır?

Kitap, dergi, gazete ve sanat eserlerinin her kelimesi büyük harfle başlar ancak özel ada dahil olmayan gazete, dergi, heykel vb. sözler böyük harfle başlamaz. Yer bildiren özel isimlerde kısaltmalı söyleyiş söz konusu olduğunda yer adının ilk harti büyük yazılır.

Tırnak içindeki ifade nasıl yazılır?

Diğer noktalama işaretleri ile birlikte kullanımı Tırnak içine alınan ifade tam bir cümle ise kendi noktalama işaretlerini korur. Bu cümlenin sonuna gelen ünlem, soru, nokta, virgül gibi noktalama işaretleri tırnak işaretinin "içine" konur: Kurda "Neden boynun kalın?" demişler; "İşimi kendim görürüm de ondan." demiş.

Tırnak işaretinden önce virgül gelir mi?

1) Konuşmadan sonra “dedi” vb. bir sözcük gelecekse, çift tırnak kapanmadan önce VİRGÜL konur. Kesinlikle nokta konmaz. Görüldüğü üzere, tırnak işaretini kapatmadan önce virgül kullandık ve tırnaktan sonra küçük harfle devam ettik.

Alıntı cümlesinin sonuna ne konur?

Konuşma çizgisinden sonraki alıntı cümlesinin bitimine virgül konur: – Bu akşam Datça'ya gidiyor musunuz, diye sordu.Konuşma çizgisinden sonraki alıntı cümlesinin bitimine virgül konur: – Bu akşam Datça'ya gidiyor musunuz, diye sordu.