Asetaminofen nedir ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Asetaminofen nedir ne için kullanılır?
  2. Asetaminofen hangi grup?
  3. Tylenol ilaç ne ise yarar?
  4. Asetaminofen nasıl verilir?
  5. Tylol hangi durumlarda kullanılır?
  6. Asetaminofen Intoksikasyonu nedir?

Asetaminofen nedir ne için kullanılır?

Parasetamol (asetaminofen), ağrı kesici ve ateş düşürücü etkiye sahip bir ilacın etken maddesi olarak bilinir.

Asetaminofen hangi grup?

NSAİİ'ler bazen NSAİA (sondaki A-Analjezik kısaltması) olarak da adlandırılırlar. Bu grubun en çok bilinen üyeleri aspirin ve ibuprofendir. Parasetamol (asetaminofen) çok az anti-inflamatuar etki gösterdiği için kesinlikle NSAİ'ler içerisinde anılmazlar.

Tylenol ilaç ne ise yarar?

Tylenol (/ˈtaɪlənɒl/); ağrıyı kesmek, ateşi düşürmek ve alerji, soğuk algınlığı, öksürük, nezle, baş ağrısı ve grip semptomlarını hafifletmek için pazarlanan bir ilaç markasıdır. Orijinal ürünün aktif bileşeni, analjezik ve antipiretik olan parasetamoldür (ABD'de asetaminofen olarak bilinir).

Asetaminofen nasıl verilir?

Parasetamol (asetaminofen), ağrı kesici ve ateş düşürücü etkiye sahip bir ilaç etken maddesidir. Parasetamol ağızdan alındığında gastrointestinal sistemde hızla emilir. İlaç alındıktan 30-60 dakika sonra maksimum plazma konsantrasyonlarına ulaşır.

Tylol hangi durumlarda kullanılır?

TYLOL çocuklarda, hafif ve orta şiddetli ağrılar ile ateşin semptomatik (hastalığı tedavi edici değil, belirtilerini giderici) tedavisinde kullanılır.

Asetaminofen Intoksikasyonu nedir?

Parasetamol zehirlenmesi, istemli ilaç alımları içinde en sık rastlananıdır. Avrupa ve Kuzey Amerika'da karaciğer yetmezliğinin en sık nedenidir. Ciddi karaciğer toksisitesi aminotransferazların 1000 IU/L'nin üzerinde olarak tanımlanmaktadır ve 350 mg/kg'ın üzerinde alımlarda gelişir.