Kürtçe'de hayırlı cumalar ne demek?

İçindekiler:

  1. Kürtçe'de hayırlı cumalar ne demek?
  2. Cuma günleri neden Hayırlı Cumalar denir?
  3. Zazaca hayırlı cumalar ne demek?
  4. Cumalar mı cuma'lar mı?
  5. Zazaca hayırlı olsun ne demek?
  6. Zazaca da iyi geceler ne demek?
  7. Cumalar nasıl yazılır?
  8. Cuma günü neden bu kadar önemli?
  9. Zazaca seni seviyorum nasıl söylenir?
  10. Zazaca hoşçakal ne demek?
  11. TCK nun nasıl yazılır?
  12. N'aber doğru mu?

Kürtçe'de hayırlı cumalar ne demek?

Hayırlı Cumalar.. Pêşîn rê dirêj dibin ku ber bi rastê ve bimeşin, çîçek ji bo dîtina wê gul vedibin, kesek ji bo te dua dike.

Cuma günleri neden Hayırlı Cumalar denir?

Çünkü Adem o gün yaratılmış, o gün cennete yerleştirilmiş ve o günde cennetten çıkartılmıştır. Demek ki Cuma günü, insanlığın ilk yaratıldığı, cennete yerleştirildiği ve yeryüzü halifesi olduğu bir gün olduğu için insanların bayramı olmuştur.

Zazaca hayırlı cumalar ne demek?

ZAZA DİLİ on Twitter: "Yene:cuma Yeney şıma xér bo Hayırlı Cumalar"

Cumalar mı cuma'lar mı?

---Gün ve ay adları özel ad değildir. Bu nedenle de ardına gelen takılar kesme işaretiyle ayrılmaz. Yani cuma'lar, cuma'ya, haziran'da vb yanlıştır. Cumalar, cumaya, haziranda vb biçiminde yazılmalıdır.

Zazaca hayırlı olsun ne demek?

(ŞODIRÊ ŞIMA XÊR BO: Sabahınız hayırlı olsun.)

Zazaca da iyi geceler ne demek?

iyi geceler için kürtçe "şew baş" kullanmak yerine Zazaca "Allah Rıhatey bıd (iyi geceler için)/Hone Şirin Homa Bıd To:" Tatlı uykular kullanmak mı daha doğru? ...

Cumalar nasıl yazılır?

---Gün ve ay adları özel ad değildir. Bu nedenle de ardına gelen takılar kesme işaretiyle ayrılmaz. Yani cuma'lar, cuma'ya, haziran'da vb yanlıştır. Cumalar, cumaya, haziranda vb biçiminde yazılmalıdır.

Cuma günü neden bu kadar önemli?

Cuma, Müslümanlarca önemli bir toplanma günüdür. Bu günde Müslümanlar camilerde toplanırlar, okunan hutbeleri dinlerler ve birlikte cuma namazını kılarlar. Sonra da birbirlerini görürler veya günlük işlerine yönelirler. ... Kur'an'ın Cuma Sûresi'nin 9. âyeti bu namazla ilgilidir.

Zazaca seni seviyorum nasıl söylenir?

Zazaca Sözlük on Twitter: "Seni seviyorum: EZ TO RA HES KENA (Ez to ra hes kon) Ez to ra hes kena @baydemirosman :)"

Zazaca hoşçakal ne demek?

Zazaca Sözlük Zazaca iyi günler/hoşçakal için: Xatıre Shma/ Wes Bımane/Bıman Rındekiye var iken kürtçe "roj baş" kullanmak, ... Anadili (Zazaki) Zazaca dili olanlar sayfamıza davetlidir.

TCK nun nasıl yazılır?

Sözgelimi, Türk Ceza Kanunu'nun kısaltması TCK, Terörle Mücadele Kanunu'nun kısaltması TMK'dir. Burada kısaltmayı oluşturan sözcüğün baş harfi yerine sözcüğün bütünü okunarak ek takılırsa uygulama yanlış olur. TOBB ve YÖK gibi örneklerde ise, kısaltmalar tek hece olarak okunur ve hecenin ses uyumuna göre takı alır.

N'aber doğru mu?

Naber Türkçede en çok kullanılan kelimelerden bir tanesidir. ... Naber kelimesi yazılışı bakımından yanlıştır. Türk dil kuruma göre bu kelime aslında hiç yoktur.