Gözde ödem geçer mi?

İçindekiler:

  1. Gözde ödem geçer mi?
  2. Gözün arkasında su toplaması nedir?
  3. Göz sinirlerinde ödem neden olur?
  4. Maküler ödem nasıl geçer?
  5. Maküler ödem neden olur?

Gözde ödem geçer mi?

Genetik olarak kornea hücre sayısı yetersiz olan kişilerle, kornea endotel hücrelerinin fonksiyonu ve sayısının azaldığı ileri yaştaki hastalarda gelişen kornea ödemi daha şiddetli ve kalıcı olabilir. Kalıcı ve ilaç tedavisine cevap vermeyen kornea ödemi ameliyatla tedavi edilir.

Gözün arkasında su toplaması nedir?

Göz arkasında sıvı toplanması denince akla ilk gelen olay retina dekolmanıdır. Gözde bir yırtık oluştuktan sonra, bu yırtıktan sıvı sızarak retina tabakasıyla gözün dış duvarı arasında sıvı birikmesiyle ortaya çıkan tablodur. Bu durumda ani görme kaybı söz konusudur ve gözün en önemli rahatsızlıklarından birisidir.

Göz sinirlerinde ödem neden olur?

Iskemik Optik Nöropati Göz sinirini besleyen kılcal damar tıkanmalarından sonra sinirde ödem ve kan birikmesiyle oluşur. Hipertansiyon ve diyabetli hastalarda sık görülür. Tedavisi için göz içi enjeksiyon yapılabilir.

Maküler ödem nasıl geçer?

Kistoid maküla ödemi tedavisinde enflamasyonu baskılayan ilaçlar kullanılır. Hastanın klinik tablosuna bağlı intravitreal (göz içi enjeksiyon), subkonjonktival, subtenon veya sistemik tedavi tercih edilebilir. Medikal tedavi yetersiz kaldığında vitrektomi sınırlı da olsa fayda sağlayabilmektedir.

Maküler ödem neden olur?

Kistoid makula ödemi oldukça sık görülen bir durumdur ve katarakt cerrahisi, yaşa bağlı maküla dejenerasansı, üveit, diyabet, retinal ven oklüzyonu veya ilaç toksisitesiyle ilişkili olabilir. Üveit, diyabet, retinal ven oklüzyonu gibi değişik sebeplerle ortaya çıkan hastalığın gerçek sebebi bilinmemektedir.