Doğumdan ne kadar sonra nöbet tutulur?

İçindekiler:

  1. Doğumdan ne kadar sonra nöbet tutulur?
  2. Doğum yapan öğretmen ne zamana kadar nöbet tutmaz?
  3. Hamile iken nöbet tutulur mu?
  4. Süt izni olan nöbet tutar mı?
  5. Doğum yapan öğretmen kaç ay nöbet tutmaz?

Doğumdan ne kadar sonra nöbet tutulur?

Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmidördüncü haftasından önce ve herhâlde hamileliğin yirmidördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki bir yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez.

Doğum yapan öğretmen ne zamana kadar nöbet tutmaz?

(7) Hamile öğretmenlere, hamileliğin yirmi dördüncü haftasından başlayarak doğum sonrası analık izni süresinin bitimini takip eden bir yıllık sürenin sonuna kadar nöbet görevi verilmez.”

Hamile iken nöbet tutulur mu?

Ancak, kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi hâlinde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından önce ve her hâlde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez.” denilmektedir.

Süt izni olan nöbet tutar mı?

Süt izni çalışma süresi içerisinde kadın memurun tercihine göre kullanabiliyor. Mevzuata göre kadın memura doğumdan sonraki iki yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemiyor. Bunun dışında vardiya uygulamasına engel bir düzenleme gözükmüyor.

Doğum yapan öğretmen kaç ay nöbet tutmaz?

(7) Hamile öğretmenlere, doğuma üç ay kala ve doğumdan itibaren bir yıl süre ile nöbet görevi verilmez. ( 8) Nöbet görevi, ilk ders başlamadan 30 dakika önce başlar, son ders bitiminden 30 dakika sonra sona erer. Ancak bu süre okulun özelliğine göre öğretmenler kurulu kararıyla kısaltılabilir.