Lazer yanığı nasil gecer?

İçindekiler:

  1. Lazer yanığı nasil gecer?
  2. Lazer epilasyon sonrası kızarıklık nasıl geçer?
  3. Alexandrite lazer iz bırakır mı?
  4. Diode lazer yüzde leke yapar mı?
  5. Lazer sonrası iz kalır mı?
  6. Lazer sonrası hametan kullanılır mı?

Lazer yanığı nasil gecer?

Lazer epilasyon yanıklarını geçirmek için ilk birkaç gün yanıklara ciddi anlamda faydası olan kantaron yağı uygulaması yapılabilir. Bunun yanı sıra hakiki zeytinyağı uygulaması yapılabilir. Güzellik merkezi veya cildiye uzmanı tarafından önerilen yanık giderici bitkisel ürünler kullanılabilir.

Lazer epilasyon sonrası kızarıklık nasıl geçer?

Bu tablo genellikle birkaç saat sonra kendiliğinden geçer. Bazı hassas ciltlerde kızarıklık birkaç gün devam edebilir. Bu süre zarfında sıcak su temasından kaçınmak gerekir. Buz uygulaması ve hekiminizin önereceği bir topikal kortikosteroid krem kullanımı kızarıklığın geçmesini hızlandıracaktır.

Alexandrite lazer iz bırakır mı?

Bir hafta ile bir ay arası bir zamanda da genelde kaybolur. Yüzeysel kabuklanma olabilir uygun tedavi ile genellikle 15 gün içinde düzelir. Kalıcı skar oluşumu (iz oluşumu) yine daha çok koyu ciltlerde ve yanık sonrasında gözlenir. Bu nadir bir komplikasyondur ama oluşursa kalıcı olabilir ve tedavisi güçtür.

Diode lazer yüzde leke yapar mı?

Lazer epilasyon uygulamasından önce cilt rengi ve kıl yapısı doğru saptanmış kişilerde etkin ve güvenli doz seçimi yapıldığında herhangi bir leke veya yanık riski yoktur.

Lazer sonrası iz kalır mı?

Lazer epilasyon uygulaması sonrası kişinin güneşlenmesi veya solaryuma girmesi nedeniyle ya da kalıtımsal pigmentasyon problemi olması gibi özel durumlarda ciltte koyu veya açık renklenmeler görülebilir. Genel anlamda bu vakalar kalıcı değildir ve zaman içerisinde hiçbir iz kalmadan kaybolur.

Lazer sonrası hametan kullanılır mı?

Hametan krem lazer epilasyon sonrası cildin bakımında etkilidir, cildi rahatlatır. Ciltte yanık olması ve/veya uzun süre geçmeyen kızarıklık durumunda bir dermatoloğa görünmenizi tavsiye ederiz. Buz Lazer, gelişmiş soğutma sistemi sayesinde neredeyse tamamen ağrısızdır. Cilt yanığı gibi yan etki riski minimumdur.