Burun ucunun düştüğünü nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Burun ucunun düştüğünü nasıl anlarız?
  2. Burun ucu dusmesi neden olur?
  3. Burun ucu düşüklüğü ameliyatı nasıl yapılır?
  4. Burun ucu estetiği zor mudur?

Burun ucunun düştüğünü nasıl anlarız?

Normalde burun ucu ile üst dudak arasında 90 derece bir açı vardır. Burun ucu düştüğü zaman bu açı küçülür ve doksan derecenin altına düşer. Bunun sonucu olarak burun ucu üst dudağa yaklaşmış olur. Yandan bakıldığı zaman, burun ucu düşüklüğü fazla olan durumlarda çıplak gözle kolayca fark edilir.

Burun ucu dusmesi neden olur?

Burun ucu düşüklüğü şu sebeplere bağlı olabilir: Burun ameliyatında gereksiz ve fazla kıkırdak çıkarılması Darbe ve travmalar nedeniyle burun kıkırdak kırıkları Burun ucu kıkırdakların ince ve zayıf yapıda olması Kalın burun derisi ve deri altı yumuşak doku fazlalığının zayıf burun ucu kıkırdaklarına bası yapması

Burun ucu düşüklüğü ameliyatı nasıl yapılır?

Genellikle açık teknik ile yapılan ameliyatlarda, burun ucundaki kıkırdak dokuya müdahale edilir. Kıkırdak yapı yüze uyumlu şekilde küçültülür, burun ucu kaldırılır. Ameliyat sonrası daha estetik bir görünüme kavuşan hastanın aynı zamanda daha rahat nefes alması da sağlar.

Burun ucu estetiği zor mudur?

Burun ucu estetiği sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar ve iyileşme süreci. Burun ucu estetiği diğer burun ameliyatlarıyla karşılaştırıldığında iyileşme süreci daha kısa olan, biraz daha kolay bir ameliyattır. Hasta gündelik yaşamına çok kısa zamanda geri dönebilmektedir.