112 Acil Çağrı Merkezleri hangi illerde var?

İçindekiler:

  1. 112 Acil Çağrı Merkezleri hangi illerde var?
  2. 112 ACM ne zaman kuruldu?
  3. Farklı bir ilin 112 si nasıl aranır?
  4. Ambulans adresi nasıl bulunur?
  5. Ambulans çağırma nasıl olur?

112 Acil Çağrı Merkezleri hangi illerde var?

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, acil çağrı numaralarını tek çatı altında birleştirerek vatandaşlara kolaylık sağlayan 112 Acil Çağrı Merkezi Projesi kapsamında, bugüne kadar Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Balıkesir, Burdur, Denizli, Düzce, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, ...

112 ACM ne zaman kuruldu?

Telekomünikasyon Kurulu AB müktesebatına uyum için belirlediği takvim çerçevesinde 11.03.2002 tarihinde aldığı 2002/103 sayılı kararı ile hâlihazırda ülkemizde sadece Sıhhi İmdat çağrıları için kullanılan “112” kısa numarasının Ulusal Kapsamda Tek Acil Çağrı Numarası olarak tahsis edilmesine karar vermiştir.

Farklı bir ilin 112 si nasıl aranır?

"112'yi aradığınızda karşınıza, bulunduğunuz ilin merkezindeki komuta kontrol merkezi çıkar. Yani hangi şehirden arıyorsanız o şehrin 112 görevlisi karşınıza çıkar. Cep telefonunun 112'yi arayabilmesi için en az bir şebeke tarafından sinyal alması gerekiyor.

Ambulans adresi nasıl bulunur?

Artık hasta nakil ve acil sağlık araçlarında 'araç takip ve navigasyon sistemleri' bulundurulacak. Türkiye'nin en ücra köşesindeki mahalle bilgilerinin bile yer aldığı navigasyon cihazlarıyla donatılan ambulanslar, hastanın adresini kaybolmadan bulabilecek.

Ambulans çağırma nasıl olur?

Sofuoğlu, “Evde, işyerinde, sokakta veya herhangi bir yerde acil sağlık sorunuyla karşılaşıldığında sabit, ankesörlü, araç veya cep telefonundan doğrudan 112 aranabilir. Bunun için bulunduğunuz ilin alan kodunun yazmaya gerek yok. Çağrı, bulunan yere göre o ilin 112 Ambulans Servisi'ne yönlendiriliyor.