Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi islami ilimler kac yil?

İçindekiler:

  1. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi islami ilimler kac yil?
  2. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi islami ilimler fakültesi hazırlık var mı?
  3. Neden islami ilimler fakültesi?
  4. Giresun islami ilimler fakültesi kaç yıl?
  5. Islami ilimler mezunu din kültürü öğretmeni olabilir mı?

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi islami ilimler kac yil?

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim. Fakültemiz 2012 yılında kurulmuştur; 2018 yılında ilk mezunlarını vermiştir. 1 yıllık zorunlu Arapça eğitiminden sonra 4 yıllık eğitim ile 0 Arapça lisans programı tamamlanmaktadır.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi islami ilimler fakültesi hazırlık var mı?

Fakültemize gelen öğrencilerimiz bir yıllık yoğun Arapça hazırlık eğitiminin yanı sıra lisans programı boyunca derslerin 0'unu Arapça almaktadır. Öğrencilerimizin İslami İlimlerin anadili olan Arapça'yı en güzel şekilde öğrenmesi hedeflenmektedir.

Neden islami ilimler fakültesi?

İslami İlimler Fakültesi'nin amacı lisans eğitiminde yer alacak öğrencilere inanç, ibadet, ahlak gibi İslami konuları detaylıca öğrenerek, kazanımlarını gelecek meslek hayatlarında en iyi şekilde kullandırmaktır.

Giresun islami ilimler fakültesi kaç yıl?

2020-2021 öğretim yılı güz dönemi itibariyle I. Öğretimde 534, II. Öğretimde 439 olmak üzere toplam 973 öğrenci eğitim görmektedir. Fakültemizde Eğitim-Öğretim süresi 4 yıl olup, Eğitim-Öğretim dili Türkçedir. İslami İlimler Programında 4 yıla ek olarak 1 yıl zorunlu hazırlık okutulmaktadır.

Islami ilimler mezunu din kültürü öğretmeni olabilir mı?

Kamuda çalışmayı tercih edecek olan İslami İlimler Fakültesi mezunlarından gerekli olan sınavları başarı ile tamamlamaları istenmektedir. Özel sektör içerisinde özel eğitim kurumlarında Din Kültürü ve Ahlak dersi öğretmeni de olabilirler.