Tortikolis tedavisi ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Tortikolis tedavisi ne kadar sürer?
  2. Boyun eğriliği düzelir mi?
  3. Tortikolis tamamen geçer mi?
  4. Tortikolis nedir nasıl anlaşılır?
  5. Tortikolis nasıl tedavi edilir?
  6. Tortikollis geçer mi?

Tortikolis tedavisi ne kadar sürer?

Yeni doğan döneminde yapılacak germe egzersizleri faydalıdır. Bu tedavinin yaklaşık 4 ila 5 ay sürer. Bu tedavinin fayda göstermediği olgularda cerrahi tedavi uygulanmaktadır. Cerrahi tedavi sonrasında bu bekleme süresinde oluşabilecek baş, yüz, boyun şekil bozukluklarının gerileyebileceği gösterilmiştir.

Boyun eğriliği düzelir mi?

Boyun eğriliği tedavisi olan bir rahatsızlıktır bazı egzersizler ile bu durum düzeltilebilmektedir. Ancak ilerlemiş ve egzersizle düzeltilemeyen durumlarda ameliyatla bu kas dokusunun tedavi edilmesi sağlanmaktadır.

Tortikolis tamamen geçer mi?

Kas ve sinir sistemi yaralanması geçiren herhangi bir kişide tortikollis görülebilir. Hatta rahatsız bir pozisyonda uyuduğunuzda sabah tortikollisle kalkabilirsiniz. Bu durum 1-2 gün içinde kendiliğinden düzelir. Bazen de boyun kaslarının uzun süreli spazmı (kramp) sonucu meydana gelir.

Tortikolis nedir nasıl anlaşılır?

Yakınma boynun sağ ya da sol tarafında uzanan kaslar üzerinde bir şişlik bulunması, boynun tutulan tarafa doğru eğriliği ve aynı taraf yüzün diğerine göre kısmen küçük olduğunun fark edilmesidir (asimetri). Bazen anneler bebeğin hep aynı tarafa dönerek yattığını da söyleyebilirler.

Tortikolis nasıl tedavi edilir?

Tedavi, fizik tedavi ve cerrahi tedavi olarak ikiye ayrılır. Fizik tedavi ile hastaların %90'nından fazlasında düzelme olur. Pasif germe egzersizleri tortikolis tedavisinde önerilen en yaygın yöntemdir. Germe egzersizleri haftanın 3 günü, 3 kez 15 germe şeklinde yapılır.

Tortikollis geçer mi?

Kasta bir şişlik mevcuttur. En sık görülen müsküler tortikolis tipidir. Bu şişlik genellikle 2-3. haftalarda fark edilebilir, sonrasında büyür ve 4-6. aylarda kaybolur.