Eşkıya mı eşkiya mı?

İçindekiler:

  1. Eşkıya mı eşkiya mı?
  2. Selanik nasıl yazılır TDK?
  3. Şartel nasıl yazılır TDK?
  4. Komiser kelimesi nasıl yazılır?
  5. Evlerimizde bulunan elektrik sigortalarının görevi nedir?
  6. Komiser yazılışı doğru mu?
  7. Komiser mi Komser mı?

Eşkıya mı eşkiya mı?

Bu kelime genellikle Eşkiya şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Eşkıya şeklinde olmalıdır.

Selanik nasıl yazılır TDK?

Eskiden dilimize yerleşmiş bazı Batı kökenli kişi ve yer adları Türkçe söylenişlerine göre yazılır: Napolyon, Şarlken, Şarl (Demirbaş Şarl); Atina, Brüksel, Cenevre, Londra, Marsilya, Münih, Paris, Roma, Selânik, Venedik, Viyana, Zürih; Hollanda, Letonya, Lüksemburg vb.

Şartel nasıl yazılır TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Şarter şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Şalter şeklinde olmalıdır.

Komiser kelimesi nasıl yazılır?

TDK'ya Göre Komser Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir? TDK, kelimelerin doğru yazılışlarını bildiren kurumdur. Bu kurum "komiser" kelimesinin doğru yazılışını "komiser" olarak bildirmiştir. Bu kelimeyi yazan kişiler birçok yazım yanlışı yapabiliyor.

Evlerimizde bulunan elektrik sigortalarının görevi nedir?

Elektrik sigortası, devreden geçen akımın belli bir değerin üstüne çıkmasını engelleyerek devre elemanlarının ve devreye bağlı alıcıların zarar görmesini meydana gelebilecek kaza ve arızalara karşı koruma sağlayan açma elemanlarına “sigorta” denir. Sigortalar devreye seri bağlanarak fazla akımın geçmesini engeller.

Komiser yazılışı doğru mu?

TDK, kelimelerin doğru yazılışlarını bildiren kurumdur. Bu kurum "komiser" kelimesinin doğru yazılışını "komiser" olarak bildirmiştir. Bu kelimeyi yazan kişiler birçok yazım yanlışı yapabiliyor. TDK bu konuda gerekli bilgilendirmeleri yaparak, kelime türlerinin doğru bir şekilde kullanılmasını sağlıyor.

Komiser mi Komser mı?

Bu kelime genellikle Komser şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Komiser şeklinde olmalıdır.