Tablet ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Tablet ne demek TDK?
  2. Tablet tahmini nedir?
  3. Tabletin cümlesi nedir?
  4. Tablet Türkçe mi?
  5. Tablet ne demek tarih terimi?
  6. Tablet ne demek kısaca Eodev?
  7. Tablet nedir Eodev?
  8. Tabet ne demek?
  9. Mekanik anlamı nedir kısa?
  10. Kişisel web sitesi ne demek?
  11. Web sitesi neden gereklidir?
  12. Dara ne demek TDK?
  13. Dara Kürtçe ne demek?
  14. Düz Dara ne demek TDK?
  15. Dara ne demek osmanlica?
  16. Darası alınmış ne demek?

Tablet ne demek TDK?

a. 1. Düz ve yassı biçimli, çiğnenecek veya yutulacak madde: İlaç tableti. Nane şekeri tableti.

Tablet tahmini nedir?

Tablet kelime anlamı olarak; düz ve yan bir şekilde konulmuş olan, ağızda eritilerek yenecek herhangi bir şey ya da yutulması gerekilen ilaç anlamına gelir.

Tabletin cümlesi nedir?

1. Düz ve yassı olan bir tür ilaç şekli. Örnek cümle: Bu tabletten sabah akşam ikişer tane alacağını söylemişti doktor anneme.

Tablet Türkçe mi?

Tablet kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Tablet kelimesi Fransızca kökenlidir.

Tablet ne demek tarih terimi?

Kazılarda ortaya çıkarılan, türlü biçimlerde pişmiş çamurdan yapılmış eskiden kalmış yazılı belgelere "tablet" denir . Kil tabletini sümerler bulmuştur . Sümerliler, çivi yazılı tabletleri resmi, ticari ve siyasi yazışmaların dışında, eğitim amacıyla kullanmışlardır .

Tablet ne demek kısaca Eodev?

Düz ve yassı biçimli, çiğnenecek veya yutulacak madde. Eski medeniyetlerden kalma, pişmiş veya güneşte kurutulmuş kilden yapılmış, üzerinde çivi yazısı ile metin yazılı belge.

Tablet nedir Eodev?

1. Düz ve yassı biçime konulmuş, ağızda eritilerek yenecek madde ya da yutulacak ilaç. 2. Eski uygarlıklardan kalma, pişmiş ya da güneşte kurutulmuş kilden yapılmış, üzerinde çiviyazısıyla metin bulunan yazılı belge.

Tabet ne demek?

Tablet, genellikle sıkıştırılarak yapılmış düz ve basık nesnelere verilen bir isimdir.

Mekanik anlamı nedir kısa?

Mekanik kelime anlamı olarak; kuvvetlerin cisimler ve devinimler üzerinde oluşturduğu etkisini, devinimi ve dengeyi konu alan fizik biliminin bir alt dalıdır. Mekanik, denge veya hareket kurallarıyla ilgili olan konulara bakar. Bu konular üzerine çeşitli çalışmalar yürütür.

Kişisel web sitesi ne demek?

Kişisel web sayfası; tanıtım, duyuru, blog, Video ve fotoğraf galerileri gibi bir çok özelliğe sahip olan sitelerdir. Amacı: Kişinin tanıtımını, duyurularını, etkinliklerini yayınlamak ve /veya yazı ve görüşlerini paylaştığı bir platform oluşturmaktır.

Web sitesi neden gereklidir?

Web sitesi özellikle işletmeler ve kurumsal kimliğini oluşturmaya çalışan şirketler açısından iyi tasarlanmış bir tanıtım aracıdır. Web sitesi bu yüzden büyük önem taşımaktadır. Web siteleri sizin internette görünen yüzünüzdür. ... İyi tasarlanan bir internet sitesi sizi daha güçlü ve güvenilir göstermektedir.

Dara ne demek TDK?

Dara Nedir Anlamı ? ( 1)(İsim)Kabıyla birlikte tartılan bir nesnenin kabının ağırlığı, 2)(İsim)Terazide dengeyi sağlamak için hafif gelen kefeye ağırlık olarak konulan taş, demir, çivi vb., abra, 3)(İsim)İçinde yük taşınan aracın boş durumdaki ağırlığı.

Dara Kürtçe ne demek?

Dara ismi hükümdar, kumandan anlamına gelmektedir.

Düz Dara ne demek TDK?

Güçlükle, ancak, son dakikada: “İngiliz süngüsünden dara dar başını kurtaracaktı.” -F. R.

Dara ne demek osmanlica?

DARA': Zayıf. Zelil, hakir. * Muti, itâat eden, boyun eğen.

Darası alınmış ne demek?

Darasını almak: İçine bir şey konulacak kabın ağırlığını hesaplamak. Darasını düşmek (çıkarmak): Bir şeyi kabıyla birlikte tarttıktan sonra kabın ağırlını düşmek.