Tarih dersinde kaynak nedir?

İçindekiler:

  1. Tarih dersinde kaynak nedir?
  2. Ana kaynak nedir kısaca tanımı?
  3. Kaynak tanımı nedir?
  4. Kaynak neden kullanılır?
  5. Kaynak göstermek ne demek?
  6. Kaynak göstermenin amaçları nelerdir?
  7. Proje ödevi kaynak nereye yazılır?
  8. Proje ödevinde isim nereye yazılır?
  9. Internet sitesinden alınan kaynakça nasıl yazılır?

Tarih dersinde kaynak nedir?

Cevap: Tarihte yaşanmış olan olaylar ve kişiler hakkında yazılı veya sözlü olarak bize bilgiler veren şeylere kaynak denir.

Ana kaynak nedir kısaca tanımı?

Birinci Elden Kaynaklar veya Ana Kaynak : Olayın gerçekleştiği dönemden kalan her türlü kaynak (yazı, eser , yapıt, yazt vb.. ). Örneğin Orhun yazıtları gibi yazıtlar, her türlü devlet evrağı (tutanaklar, maliye kayıtları, mahkeme kararları vb..) birinci el kaynaktır (TBMM cerideleri, Osmanlı Kadı sicilleri).

Kaynak tanımı nedir?

Ergime sıcaklıkları aynı veya birbirine yakın iki veya daha fazla metalik malzemenin ısı veya basınçla veyahut her ikisini birden kullanarak kaynak edilecek malzeme ile yakın ergime sıcaklığında ilave kaynak metali kullanarak ya da kullanmaksızın yapılan bir tür birleştirme veya dolgu işlemidir.

Kaynak neden kullanılır?

Kaynak, özellikle metal ve termoplastik malzemelerin birleştirilmesi amacıyla başvurulan bir yöntemdir. İmalat amacıyla geniş bir kullanım alanına sahiptir. Genellikle metal malzemelerin eritilmesi ve araya ilave edilen bir dolgu malzemesiyle birleştirilmesi tekniği kullanılır. ...

Kaynak göstermek ne demek?

Basılı veya basılı olmayan ve elektronik olarak yayımlanan tüm akademik çalışmalar (kitap, makale, tez vd.) ... Akademik çalışmalarda kullanılan veya yararlanılan fikir, metod, veri veya uygulama gibi alıntıların kaynaklarının gösterilmesi zorunluluktur.

Kaynak göstermenin amaçları nelerdir?

Kaynak göstermenin önemi - Bilginin asıl sahibini belirtir. - Araştırmacının katkısını açıkça ortaya koyar. ➢ Çalışmanın güvenirliğini artırır. - Çalışmanın derinliği konusunda fikir verir. - Sunulan bilgiyi veya görüşü belgeler. - Denetim olanağı sağlar. ➢ Kullanılan kaynaklara erişim olanağı sağlar.

Proje ödevi kaynak nereye yazılır?

Tez yazarken de hangi kaynaklardan yararlanıldığının kaynakça olarak yazılması zorunludur. Kaynakça, performans ve proje ödevlerinin son sayfasına yazılmaktadır.

Proje ödevinde isim nereye yazılır?

İlk sayfanın sol üst köşesinde yazarın adı ve soyadı, ödevin teslim edileceği öğretim üyesinin kısa unvanı ve soyadı, dersin kodu ve teslim edildiği günün tarihi alt alta tek aralıklı olarak yazılmalıdır. Tüm sayfaların sağ üst köşesinde yazarın soyadı ve sayfa numarası “header” kısmında görünmelidir.

Internet sitesinden alınan kaynakça nasıl yazılır?

Kaynak olarak internet adresinden bire bir olarak alınacak kısım yazı içerisinde (“.”) işaretleri arasına yazılmalı ve yazı içerisinde sırası ile numaralandırılmalı ve kaynakça kısmında sıra numarası ile belirtilmelidir.