Atatürk annesinin istediği ile hangi okula gitmiştir?

İçindekiler:

  1. Atatürk annesinin istediği ile hangi okula gitmiştir?
  2. Annesi Mustafa'yı hangi okula göndermek istiyordu?
  3. Mustafa Kemal'in annesi okuma yazma biliyor mu?
  4. Zübeyde Hanım aslen nereli?
  5. Fikriye Hanim ne zaman öldü?

Atatürk annesinin istediği ile hangi okula gitmiştir?

Küçük Mustafa, Haziran 1887'de başladığı ilköğrenimine bir süre annesinin arzusuna uyarak Hafız Mehmet Efendi Mahalle Mektebi'nde devam etti. Fakat çok geçmeden babasının isteği ile Selanik'te çağdaş usullerle öğretim yapan Şemsi Efendi Mektebi'ne geçti ve ilkokulu burada bitirdi.

Annesi Mustafa'yı hangi okula göndermek istiyordu?

Mustafa okul çağına gelince anne ile baba arasında görüş ayrılığı belirdi. Geleneklere bağlı olan annesi onun dinî törenle ilâhîlerle mahalle mektebine gitmesini istiyordu. Aydın görüşlü olduğu anlaşılan babası ise onun yeni açılan ve modern eğitim yapan Şemsi Efendi İlkokulunda eğitim görmesini arzu ediyordu.

Mustafa Kemal'in annesi okuma yazma biliyor mu?

Zübeyde hanım güclü bir beden yapısına, güçlü bir iradeye sahiptir. Okuma yazmayı bilen, kültürlü, muhafazakar, geleneklerine bağlı bir kadındı. Kendisine bu özelliklerinden dolayı "Zübeyde Molla" da denilirdi.

Zübeyde Hanım aslen nereli?

1857 yılında Selanik'te doğan Zübeyde Hanım, 14 Ocak 1923 tarihinde hayatını kaybetmiştir. Osmanlı devrinde, 2. Mehmed zamanında Karaman'dan Rumeli'ye göçen ve Selanik yakınlarındaki Langaza'da toprak işleri ile uğraşan bir Türkmen ailesi olan Hacı Sofu ailesindendir.

Fikriye Hanim ne zaman öldü?

31 Mayıs 1924