Log4 nedir?

İçindekiler:

  1. Log4 nedir?
  2. Logaritma cetveli nedir?
  3. Logaritma cetveli ne zaman bulundu?
  4. Logaritma cetveli kim buldu?
  5. Logaritma günlük hayatta nerelerde kullanılır?
  6. Türev günlük hayatta nerelerde kullanılır?
  7. Üstel fonksiyon nerelerde kullanılır?
  8. Trigonometri kullanım alanları nelerdir?
  9. Kosinüs ne işe yarar?
  10. Sinüs ne işe yarar Matematik?
  11. Sinüs ne anlama gelir?
  12. Sinüs nasıl bulunur?
  13. Sin 210 nasıl bulunur?
  14. Sin 45 nasıl bulunur?

Log4 nedir?

Logaritma üstsel işlemlerin tersi olan metamatiksel işlemdir. ... Örneğin 104 sayısının logaritması 4'dür. 104 sayısı 10 x 10 x 10 x 10 yani 10.

Logaritma cetveli nedir?

Logaritma cetveli logaritmik kavramların bulunduğu, logaritmik derecelerin karşılığı sayıları gösteren bir cetveldir. ... Zaten matematikçiler de ezbere bilmezler…İngiltere'nin Hindistan'ı sömürdüğü yıllarda İngilizler, Hindu öğrencilere logaritma cetvelini ezberlemek zorunda bırakmışlardı.

Logaritma cetveli ne zaman bulundu?

Logaritma, birbirinden habersiz çalışan iki kişi tarafından keşfedilmiştir. Bunlar; 1614'te İskoçyalı John Napier ve 1620'de İsviçreli Joost Bürgi'dir.

Logaritma cetveli kim buldu?

John Napier

Logaritma günlük hayatta nerelerde kullanılır?

Gerçek hayatta logaritma çoğunlukla çok büyük veya çok küçük sayıların anlaşılabilmesi için kullanılmaktadır. Örneğin güneşin parlaklığı metrekareye 100.

Türev günlük hayatta nerelerde kullanılır?

Nerede ani bir artma, azalma ya da durma varsa orada türev kullanılır. Günlük hayatta maksimum-minimum hesaplarında kullanılır. Kar, alım-satım, inşaat mühendisliğinde eldeki malzeme ile en sağlam bina, en sağlam bina için en ucuz malzeme gibi.

Üstel fonksiyon nerelerde kullanılır?

biçimindeki fonksiyonlardır. Burada bağımsız değişken kuvvettedir. Üstel fonksiyonlar örneğin nüfus büyümesi veya bileşik faiz elde etmede, yatırım büyümesi gibi birçok gerçek dünya olgusunun modellenmesinde kullanılabilir.

Trigonometri kullanım alanları nelerdir?

Trigonometriyi kullanan bazı dallar şunlardır: jeofizik, kristalografi, ekonomi (özellikle de finansal pazarların analizinde), elektrik mühendisliği, inşaat mühendisliği, elektronik, jeodezi, makine mühendisliği, meteoroloji, müzik kuramı, sayı kuramı (ve dolayısıyla kriptografi), oşinografi (okyanus bilimi), ...

Kosinüs ne işe yarar?

A. KOSİNÜS FONKSİYONU Bir dik üçgende, bir dar açının komşu dik kenar uzunluğunun hipotenüsün uzunluğuna oranına o dar açının kosinüsü denir. Bir A açısının kosinüsü “cos A” şeklinde gösterilir. Bir x reel sayısını cosx e dönüştüren fonksiyona kosinüs fonksiyonu denir.

Sinüs ne işe yarar Matematik?

Sinüs fonksiyonu çoğunlukla ışık, ses, harmonik osilatörlerin konumu ve hızı, güneş ışığı yoğunluğu, gündüz uzunluğu ve yıl içindeki ortalama sıcaklık değişimleri gibi periyodik olayları modellemek için kullanılır.

Sinüs ne anlama gelir?

Sinüsler; burun çevresindeki kemiklerin içerisinde yer alan hava boşlukları olarak tanımlanır. İnsanda beş çift sinüs mevcuttur.

Sinüs nasıl bulunur?

Sinüs Nedir? Şekildeki gibi bir üçgende A açısının karşısındaki kenarın uzunluğunun hipotenüs adı verilen kenarın uzunluğuna oranı ile elde edilen bir değerdir. Sinüs, kısaca Sin şeklinde ifade edilir. Bulunan bu değere A açısının sinüsü denir ve Sin(A) şeklinde gösterilir. şeklinde ifade edilir.

Sin 210 nasıl bulunur?

210 açısı 3. Bolgede olduğundan 180 e göre işlem yapıyoruz. sin210 1/2 değildir. -1/2'dir. sin(180+30) yaparken 210 derecelik bir açının 3. bölgede ve negatif olduğunu unutmamak gerekir.

Sin 45 nasıl bulunur?

Kosinüs 45 de, komşu/ karşı formülü ile bulunur. Buradan yine aynı sonuç çıkar. Cos45= √2/2 bulunur.