Binalarda kot3 nedir?

İçindekiler:

  1. Binalarda kot3 nedir?
  2. Zemin kat kaçıncı kat oluyor?
  3. Kod farkı ne demek?
  4. Köşe daire ne demek?
  5. Zemin kat ne demek?
  6. Zemin kat olarak sayılır mı?
  7. Kot farkı nedir nasıl hesaplanır?
  8. Kelepir daire ne anlama geliyor?

Binalarda kot3 nedir?

Girişin altında yer alan daireler kot altı daire olarak isimlendirilir. ... Yani 2 kot altı daire girişin 2 kat altında yer alan daireyi ifade ederken 3 kot altı daire de girişin 3 kat altındaki daireyi ifade etmektedir.

Zemin kat kaçıncı kat oluyor?

Ara- zi durumuna göre, sokaktan apartmana girilen kata zemin kat denilir. Zemin katın altındaki kat 1 inci bodrum katı, onunda altındaki kat 2 nci bodrum katı olur. Zemin katın üstündeki kat 1 inci kattır. Onun üstündeki de 2 nci kattır.

Kod farkı ne demek?

İmar durumu veya vaziyet planına göre parselin köşe noktaları ile yapılacak binaların köşe noktalarının gösterildiği krokiye deniyor. Kot farkı, iki nokta arasındaki yükseklik farkı olarak tanımlanıyor.

Köşe daire ne demek?

Bir binanın iki cephesine de hakim olan dairesidir. Cadde ve sokağa; birbirini kesen iki sokağa bakan daireler için kullanılan terimdir. Bir binada, sokakların veya caddelerin kesişiminde yer alan, birden fazla cepheye sahip dairelere köşe daire denir.

Zemin kat ne demek?

zemin kat nedir Haberi * Zemin kat nedir; İmar planı ve yönetmelikte öngörülen kat adedine göre alttaki kattır.

Zemin kat olarak sayılır mı?

İmar barışında zemin kat İmar barışında binanın katları hesap edilirken zemin kat ile bodrum katlar da hesaba katılıyor.

Kot farkı nedir nasıl hesaplanır?

Peki kot farkının hesabı nasıl yapılır? Parselin kot aldığı yol cephesinin köşe kotları arasında (3.50) m. veya daha fazla kot farkı bulunması halinde, binanın oturacağı alan kademelendirilmek ve her kademenin orta noktasına rastlayan bordür taşı üst seviyesi (+-0.00) kabul edilmek suretiyle kot belirleniyor.

Kelepir daire ne anlama geliyor?

Kelepir ev demek, evin emsallerinden bir hayli düşük bir ücretle satılması anlamına gelmektedir.